Vacature Verenigingsondersteuner korfbal

Vacature Verenigingsondersteuner korfbal (19-32 uur per week)

Wij zoeken per direct
Een enthousiaste, sportieve en betrokken collega met een passie voor sport en korfbal in het bijzonder. Jij weet je weg te vinden in het Haagse verenigingsleven waar je ondersteuning biedt op diverse thema’s met als doel de verenigingen te versterken. Daarnaast stimuleer je het dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond Haagse scholen voor alle leerlingen en enthousiasmeer je hen om structureel te gaan sporten.

Hoe ziet de functie eruit?
Als verenigingsondersteuner werk je bij en voor Haagse sportverenigingen. Dit zullen in ieder geval korfbalverenigingen zijn, maar ook andere sportverenigingen behoren tot de mogelijkheid. Doel van de functie is dat jij de clubs ondersteunt en daarmee versterkt op het gebied van een aantal thema’s, namelijk: kaderontwikkeling (ontwikkeling van trainers), ledenwerving, -binding -en behoud, vrijwilligersbeleid, maatschappelijke projecten en een positieve sportcultuur. Je legt contact met de verenigingen, gaat het gesprek aan en achterhaalt waar de ondersteuningsbehoefte precies ligt. In overleg met de club bepaal je waar de focus op komt te liggen en met welke projecten je aan de slag gaat. Samen met het bestuur, leden van de technische commissie en de trainers zorg je ervoor dat deze projecten van kop tot staart worden opgezet en natuurlijk met succes worden afgerond. Daarnaast organiseer je naschoolse sportaanbod op scholen in het basisonderwijs om kinderen te enthousiasmeren om structureel in beweging te komen. Tijdens deze activiteiten komt jouw sportspecifieke kennis goed van pas.

Uiteindelijk komt alles samen; jouw werkzaamheden op clubs en scholen resulteren in sterke verenigingen en verbindingen met onderwijs- en wijkorganisaties, betrokken ouders en meer jeugdleden. Met jouw overtuigingskracht ben je in staat om ouders in te laten zien dat sporten belangrijk is en zorg je voor duurzame verbindingen met verenigingen.

Waar kun je aan denken?

 • Je houdt de ontwikkeling van trainers bij en leidt nieuw kader op, bijvoorbeeld door het verzorgen van interne scholingen op de vereniging in samenwerking of in afstemming met collega’s en de korfbalbond.
 • Je ondersteunt bij het vergroten van het sportaanbod voor specifieke doelgroepen.
 • Je ondersteunt de vereniging met het multifunctioneel gebruik van de accommodatie, bijvoorbeeld door een samenwerking met organisatie uit de buurt op te zetten.
 • Je onderhoudt contact met de bond voor de verdere ontwikkeling van de sport.
 • Je initieert nieuwe initiatieven voor de werving van vrijwilligers.
 • Je neemt deel aan verschillende interne en externe overleggen en deelt actief jouw kennis met je collega’s van WSDH.
 • Je organiseert activiteiten tijdens side-events van grote Haagse sportevenementen.
 • Je organiseert naschools sportaanbod op Haagse scholen en sluit af met bijvoorbeeld een toernooi. Hierbij hoort het communiceren met de school en ouders over een mogelijk lidmaatschap of het verwijzen naar structureel aanbod in de wijk.

Wat verwachten we van jou?
Je beschikt over organisatie- en coördinatietalent en je weet hoe het op de vereniging werkt. Dit gebruik je maar al te graag om de verenigingen naar een hoger plan te helpen. Je toont initiatief en bent niet bang verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. We vinden het belangrijk dat je betrouwbaar bent en goed kunt communiceren. Jouw ondernemende houding en ambitie om jezelf en de vereniging te ontwikkelen, krijgen hier volop de ruimte. De volgende functie-eisen zijn van belang:

 • MBO 4 werk- en denkniveau, kwalificaties bijvoorbeeld Sport en Bewegen niveau 4, CIOS of een HBO-studie (bij voorkeur sportgerelateerd).
 • Het is een pré als je beschikt over een KT2 trainersdiploma of hoger.
 • Kennis van de sportverenigingswereld, bij voorkeur de Haagse.
 • Aantoonbaar ervaring met de ontwikkeling van sporttrainingen en begeleiding van technisch kader.
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • Afhankelijk van de aanstelling twee of drie avonden per week beschikbaar voor verenigingsondersteuning en soms in het weekend.
 • Twee tot vier middagen beschikbaar zijn voor het geven van naschools sportaanbod (afhankelijk van de aanstellingsgrootte).

Wij bieden
Een boeiende, afwisselende baan in een sportieve en sociale omgeving. Het betreft in eerste instantie een overeenkomst voor een jaar. En verder:

 • De functie is ingeschaald in schaal 7 (max. €3.704,-  bruto per maand bij een volledige fte conform CAO sport).
 • De mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen tot de functie van senior verenigingsondersteuner. Aan deze functie is salarisschaal 8 gekoppeld (maximaal €4.121,-).
 • Een laptop.
 • Een vitaliteitsbudget
 • Een eindejaarsuitkering, onkostenvergoeding en een ruime reiskostenvergoeding.
 • Collectieve en individuele scholingsmogelijkheden.
 • Tegemoetkoming op de aanvullende ziektekostenverzekering.
 • De opbouw van pensioen via Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).
 • Een collectieve zorgverzekering via het Zilveren Kruis.
 • Minimaal 24 vrije dagen per jaar.

Wie is jouw werkgever?
Je komt in dienst van Werken aan Sportstad Den Haag (WSDH). Onze kernwaarden zijn: (Sport)professional, Toegankelijk en Verbinders. Al sinds 2008 werken we als WSDH aan de formule van succesvolle sportstimulering in de hofstad. In onze sector zijn we al jaren een stabiele werkgever voor ruim 80 combinatiefunctionarissen: verenigingsondersteuners/sportcoördinatoren, buurtsportcoaches en sportleiders.

WSDH staat nauw in contact met de sportverenigingen waar de sportcoördinatoren worden ingezet. Wij zetten mensen in op 35 playgrounds, meer dan 80 sportverenigingen en ruim 100 scholen om een passend en veelzijdig sportaanbod te realiseren. Daarnaast hebben wij een breed netwerk van samenwerkingspartners, zoals de gemeente Den Haag, de Krajicek Foundation en diverse sportbonden, waarmee we waardevolle maatschappelijke doelen realiseren in alle wijken van Den Haag. Samen optrekken in goede sfeer staat centraal binnen WSDH.

Kijk voor meer info over WSDH en onze functies op:

Solliciteren?
We zien graag uiterlijk 5 juli 2024 jouw motivatie en CV via vacature@swsdh.nl.
Vragen over de vacature of procedure? Stel deze aan Bob van Raaij via bob.vanraaij@swsdh.nl of 070 – 368 60 46.