Vacature sportleider Streetsport

Sportleider Streetsport (11-20 uur per week)

Wij zoeken per direct
Een enthousiaste en betrokken Sportleider met een passie voor sport, die een afwisselend en sportief programma kan neerzetten op voornamelijk de Haagse playgrounds.

Hoe ziet de functie eruit?
Van kunstgras tot asfalt, op alle Haagse playgrounds weet jij diverse sporten op een leuke manier aan te bieden voor de Haagse jeugd, volwassenen en senioren uit alle lagen van de samenleving. Samen met partijen in de buurt en met behulp van social media zorg je ervoor dat er steeds meer deelnemers naar de evenementen en trainingen komen, ontwikkel je gezamenlijke projecten en zorg je dat ouders bij jouw activiteiten betrokken worden. Je streeft ernaar om bekend te staan als de sportiefste playground van Den Haag.

Als Sportleider werk je bij Werken aan Sportstad Den Haag (WSDH) als de verbinder tussen de buurt en de playgrounds in de wijk. Je organiseert sportactiviteiten op de Haagse playgrounds met als doel om de deelnemers te enthousiasmeren om structureel te gaan sporten en bewegen. Hierin spelen Haagse wijken, sportverenigingen, scholen, diverse partners als de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation en diverse buurt- en welzijnsorganisaties een belangrijke rol.

Waar kun je aan denken?

 • Organiseren van sportaanbod op voornamelijk de playgrounds voor de Haagse jeugd, jongeren, volwassenen en senioren.
 • Je bent het aanspreekpunt voor de deelnemers en hun ouders.
 • Je helpt mee aan de ontwikkeling van nieuwe activiteiten (trends) op de playgrounds.
 • Afstemmen van jouw sportaanbod met andere activiteiten in de wijk. Je stemt het aanbod af met welzijn, zorg, onderwijs, gemeente en sportverenigingen.
 • In gesprek gaan met bewoners van de wijk waarin je actief bent.

Wat verwachten wij van jou?
De term betrouwbaar is op jou van toepassing en je bent goed in zelfstandig werken. Je hebt veel sportinhoudelijke kennis en daarmee weet je, ook in de moeilijkere wijken, jouw weg wel te vinden. Je bent een echte motivator en stimulator en krijgt iedereen om je heen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging. Daarnaast heb je ook nog:

 • MBO 3-werk- en denkniveau in de richting van (lifestyle) sport en bewegen.
 • Flexibele inzetbaarheid, denk dan vooral aan de namiddagen, avonden en weekenden.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wij bieden
Een boeiende, afwisselende baan in een sportieve en sociale omgeving. Het betreft in eerste instantie een overeenkomst tot en met 31 december 2024. En verder:

 • Afhankelijk van opleiding en werkervaring start je in functieschaal 4 of 5 tot een maximum van €3.184,- bruto per maand bij een volledige fte (conform CAO sport).
 • De mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen tot de functie van buurtsportcoach. Aan deze functie is salarisschaal 6 gekoppeld (maximaal €3.437,-).
 • Een vitaliteitsbudget.
 • Een eindejaarsuitkering, onkostenvergoeding en een ruime reiskostenvergoeding.
 • Collectieve en individuele scholingsmogelijkheden.
 • Tegemoetkoming op de aanvullende ziektekostenverzekering.
 • De opbouw van pensioen via Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).
 • Een collectieve zorgverzekering via het Zilveren Kruis.
 • Minimaal 24 vrije dagen per jaar.

Wie is jouw werkgever?
Je komt in dienst van Werken aan Sportstad Den Haag (WSDH). Onze kernwaarden zijn: (Sport)professional, Toegankelijk en Verbinders. Al sinds 2008 werken we als WSDH aan de formule van succesvolle sportstimulering in de hofstad. In onze sector zijn we al jaren een stabiele werkgever voor ruim 80 combinatiefunctionarissen: sportcoördinatoren, buurtsportcoaches en sportleiders.

WSDH staat nauw in contact met de sportverenigingen waar de sportcoördinatoren worden ingezet. Wij zetten mensen in op 35 playgrounds, meer dan 80 sportverenigingen en ruim 100 scholen om een passend en veelzijdig sportaanbod te realiseren. Daarnaast hebben wij een breed netwerk van samenwerkingspartners, zoals de gemeente Den Haag, de Krajicek Foundation en diverse sportbonden, waarmee we waardevolle maatschappelijke doelen realiseren in alle wijken van Den Haag. Samen optrekken in goede sfeer staat centraal binnen WSDH.

Kijk voor meer info over WSDH en onze functies op:

Solliciteren?
Stuur ons uiterlijk 24 maart 2024 jouw motivatie en CV naar vacature@swsdh.nl.
Vragen over de vacature of procedure? Stel deze aan Erwin van Es via erwin.vanes@swsdh.nl of 070 – 368 60 46.

 

Erwin van Es