02 Dec

Workshop positief coachen bij GSC ESDO

’Een wedstrijd kun je winnen of je kunt ervan leren!’ Dit is één van de motto’s die een trainer van GSC ESDO benoemde tijdens de workshop positief coachen op 1 december 2022. En dit is precies hoe wij bij WSDH ook denken. Sport gaat niet alleen over winnen, maar juist om plezier en ontwikkelen. Van een verloren wedstrijd kun je veel leren, en van een gewonnen wedstrijd natuurlijk ook.

Op 1 december 2022 hebben Jeroen en Keeley van team Positieve Sportcultuur een workshop gegeven voor 14 trainers van GSC ESDO. Tijdens deze workshop werd er gefocust op de vier inzichten van trainerschap en op opvallend gedrag. De trainers hebben eerst bij twee trainingen geobserveerd om vervolgens in gesprek te gaan over wat ze hebben gezien. Ze hebben veel tips en tricks gekregen om plezier en ontwikkeling nog belangrijker te maken in de trainingen.

De reacties van de trainers waren positief! Ze vonden de workshop leuk en leerzaam. Ondanks de kou, vonden de trainers het leuk om te observeren en medetrainers in de praktijk aan het werk te zien. Ze hebben voldoende meegekregen om over na te denken en mee aan de slag te gaan. Sportcoördinator Daniël Benesty zal hier verder in de praktijk mee aan de slag met de trainers.

Wil jij ook het pedagogisch handelen van de trainers verbeteren? Neem gerust contact op met ons.