17 Feb

Workshops pedagogisch handelen bij SV Houtwijk en TAC’90

Training geven is niet altijd makkelijk, want hoe ga je om met een groep kinderen? Hoe zorg je dat ze wel plezier hebben, maar ook dat jij plezier hebt? En hoe zorg je dat ze niet afgeleid raken en de oefening op de juiste manier uitvoeren?

Bij WSDH hebben wij het doel om het sportplezier in Den Haag te vergroten. Dit geldt voor zowel sporters als trainers, coaches en vrijwilligers. Daarom bieden wij regelmatig workshops aan voor verschillende verenigingen. De afgelopen periode hebben we dan ook leuke workshops gegeven bij TAC’90 en SV Houtwijk.

Samen met de trainers van deze verenigingen zijn we in gesprek gegaan over een pedagogisch sportklimaat. Hierbij worden, zoals altijd, de vier inzichten van trainerschap meegenomen. Vervolgens hebben de trainers geobserveerd bij een trainer van hun eigen vereniging. Wat doet hij goed? Wat kan er beter? En wat zou jij meenemen tijdens je eigen trainingen?

Na deze workshops gaan onze sportcoördinatoren Marc Bos-Rongen (TAC’90) en Daniël Benesty (SV Houtwijk) in de praktijk aan de slag. Zij observeren, stellen en beantwoorden vragen, zij geven feedback en zorgen dat trainers op het veld pedagogisch handelen. Door de workshops van team Positieve sportcultuur te combineren met de praktijk van onze sportcoördinatoren, zorgen we voor een duurzame ontwikkeling bij de vereniging.

Wil jij ook je trainers verder helpen in hun kennis en kunde in pedagogisch handelen? En zo het plezier in training geven verhogen? Neem gerust contact met ons op.