21 Jun

WSDH 070 Cup genomineerd voor ‘Beste beweeginitiatief van 2024’

Een aantal maanden geleden lanceerden wij de gloednieuwe WSDH 070 Cup: een straattoernooi binnen verschillende sporten op de playgrounds van Den Haag. Nu is dit initiatief genomineerd voor een bijzondere prijs, en jij kunt op ons stemmen!

De impact van de WSDH 070 Cup

Aan de WSDH 070 Cup doen ongeveer 200 teams van 6 deelnemers mee, dit komt neer op ongeveer 1200 deelnemers, verdeeld over zowel jongens als meisjes in leeftijdscategorieën 10 tot 12 jaar en 13 tot 15 jaar. Wij stimuleren en bereiden hen voor om zelf aan te sluiten bij lokale sportverenigingen. Wij werken samen met lokale sportverenigingen om de kinderen te laten kennismaken met het lidmaatschap en de voordelen ervan zodat zij zacht kunnen landen binnen zo’n vereniging.

Wat wint het beste beweeginitiatief van 2024?

Voor WSDH is het prijzengeld niet het doel, wij gaan voor de eer en omdat wij vinden dat dit initiatief een waardevolle impact kan hebben in andere steden, wijken en buurten waar beweegarmoede heerst en saamhorigheid en cohesie ontbreken. Het eventuele prijzengeld kunnen wij gebruiken voor het aanschaffen van tenues voor de teams die hun stadsdeel vertegenwoordigen.

Stemmen kan tot 28 juni, dus wees snel en stem op het gloednieuwe straattoernooi van WSDH!

WSDH 070 Cup in beeld

Hieronder krijg je een indruk van de WSDH 070 Cup op de playgrounds. Voor meer beelden kun je ook naar onze Streetsport Instagram-pagina of die van onze sportleiders!