22 Dec

Zo blijf jij fit tijdens de lockdown!

Helaas zitten we weer in een lockdown. We vertrouwen op de experts en moeten accepteren dat het niet anders kan. Sport en bewegen is nu juist zo belangrijk, zowel voor de lichamelijke als geestelijke gezondheid. Hoe dan ook, we passen ons aan en denken vooral in mogelijkheden. Wij verzamelden voor jou de onderstaande tips om de komende periode fit te blijven.

Tips voor jeugd t/m 17 jaar

  • Voor kinderen t/m 17 jaar zijn trainingen en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoef je geen 1,5 meter afstand te houden. Zoek dus vooral je vriendjes op en kom tot 17.00 lekker buiten sporten!

  • Ook Streetsport gaat in de kerstvakantie op de playgrounds door! Bekijk de actuele roosters en updates. Daarnaast organiseren wij deze kerstvakantie per stadsdeel verschillende kerstvakantietoernooien.

  • Ben jij nog op zoek naar een nieuwe sport? Doe dan de sportkeuze test via Sportkeuzewijzer en kom erachter welke sport het beste bij jou past!

Tips voor volwassenen

  • Plan vaste beweegmomenten op een dag en zet deze ook in je (werk)agenda. Sta bijvoorbeeld op dezelfde tijd op en wandel een rondje door de buurt nu je geen reistijd hebt naar werk. Of plan een vaste wandeling in na de lunch of na je werkdag. Houd daarbij natuurlijk wel 1,5 meter afstand tot andere mensen en vermijd drukke plekken.

  • Sta ook regelmatig op van je werkplek gedurende de werkdag. Doe hierbij eventueel wat rek- en strekoefeningen of loop een paar keer de trap op en af om weer fit aan de slag te gaan. Op de website allesoversport.nl vind je inspiratie voor oefeningen die je makkelijk thuis kan doen.

  • Zoek tijdens de lockdown een maatje waar je op een vaste dag(en) mee gaat sporten, wandelen of hardlopen. Houd wel altijd 1,5 meter afstand van elkaar.

Foto: Krajicek Foundation