07 Sep

ADO Den Haag clinics: samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij

Vanaf september zullen wij samen met ADO Den Haag tien clinics aanbieden op playgrounds waar wij wekelijks actief zijn met Streetsport. Deze activiteit staan in het teken van sportstimulering door voetbal in combinatie met verschillende ADO-attracties, met als doel om zoveel mogelijk kinderen te bereiken.

'Ik ben zeer content dat WSDH met de toevoeging van ADO Den Haag extra sportevenementen kunnen aanbieden op de pleintjes. Zo kunnen wij bij kinderen interesse wekken voor voetbal, waardoor zij vaker gebruik zullen maken van onze structurele sportmomenten' - Erwin, sportcoördinator projecten en evenementen bij WSDH.

Ook Philip Kouwenhoven en Wesley Bierens van ADO Den Haag in de Maatschappij zien de voordelen van deze samenwerking:

'Wij vinden het belangrijk om als club onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te pakken in de wijken waar het, misschien net iets meer, nodig is. Dit doen wij onder andere met de structurele maatschappelijke projecten waar een selecte groep aan deel kan nemen. Met deze evenementen in de wijk willen wij kinderen en jongeren kennis laten maken met ADO Den Haag en voetbal om vervolgens in te kunnen stromen binnen onze vaste projectactiviteiten. Daarnaast willen we het belangrijkste aspect van voetbal overduidelijk terug laten komen, namelijk plezier!'

Hieronder staan alle clinics in een overzicht: