23 Jan

Basketballen als een echte prof in de Jr. NBA League

Op 25 januari start de Jr. NBA 3X3 League Den Haag. De onderbouw van het voortgezet onderwijs van alle scholen uit de stad kunnen meedoen aan deze competitie. De Jr. NBA League wordt gespeeld zoals bij een echte NBA League: er wordt afgetrapt met een NBA Draft, waarna vervolgens vier competitierondes plaatsvinden. De twee beste teams strijden op 7 juni in de NBA Finals om de Amerikaanse kampioensring.

Schoolbasketbalcompetitie

De Jr. NBA competitie wordt gestart met een NBA Draft. De Draft wordt geleid door Vincent Krieger, voormalig international van het Nederlands Team. In deze Draft worden de deelnemende scholen gekoppeld aan NBA-teams via een loting. De spelers krijgen een tenue van het NBA Team waarvoor ze gaan spelen en mogen dit tenue ook houden.

Na de Draft krijgen alle deelnemers een 3X3 basketball clinic. Deze clinic wordt geleid door Haagse basketbal legende en 'Orange Lion' Vincent Krieger. Tijdens de clinic leren de deelnemers de fijne kneepjes van het vak. Nadat de spelers zijn klaargestoomd, vinden van februari tot en met mei de vier competitierondes plaats, daarin kunnen de deelnemende teams zich plaatsen voor de Jr. NBA play-offs. Hier strijden de teams om de plekken 1 tot en met 16. De finale wordt gespeeld door de beste twee teams en de winnaar gaat er met de kampioensring vandoor.

Begeleiding tijdens de Jr. NBA 3X3 League

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) leidt de wedstrijden in samenwerking met HBV The Jumpers en ondersteuning vanuit WSDH. Alle wedstrijden zullen plaatsvinden in het thuishonk van HBV The Jumpers, namelijk in Sporthal ’t Zandje.

Meer dan alleen sporten in de Jr. NBA 3X3 League

Hoewel de Jr. NBA 3X3 League om competitie draait, zijn er ook andere waarden uit de basketbalsport die de deelnemers meekrijgen. Zo leren de spelers goed samenwerken, respect hebben voor de andere spelers en staan zij stil bij fair play. De deelnemers leren tijdens het basketballen dus een balans te vinden tussen competitie en sportiviteit. Daarnaast draait de schoolbasketbalcompetitie om plezier: bij de wedstrijden is er een DJ aanwezig die de vetste hits draait. Ook is er een MC die op professionele wijze het entertainment verzorgt.

Maak kans op tickets Nederland-Griekenland

Tijdens de Draft geeft Topsport Den Haag aan een van de deelnemende teams tickets weg voor de interland Nederland-Griekenland die op 26 februari plaatsvindt. Dit EK-kwalificatieduel wordt gespeeld bij Sportcampus Zuiderpark.