30 Aug

De Stadsspelen komen eraan: het gratis beweegfestival voor alle Hagenaars!

Nog een paar weken en dan zijn de jaarlijkse Stadsspelen Den Haag er weer! Op zaterdag 23 en zondag 24 september is het feest in en rond de Sportcampus Zuiderpark, want iedere Hagenaar kan dan het hele weekend kennismaken met het grote sportaanbod van de stad. Er zijn allerlei beweeg- en sportactiviteiten voor oud en jong. Verder zijn er optredens, lekkere hapjes en natuurlijk muziek!

In de afgelopen paar jaar is de Stadsspelen een flink begrip geworden in Den Haag, en dat is niet voor niets. Tijdens dit weekend zijn er super veel sport- en beweegactiviteiten te beleven voor jong en oud. Van urban sporten zoals skaten, steppen en freerunnen tot bal- en vechtsporten, atletiek & dans! Loop rond en bepaal zelf waar je gaat kijken of deelnemen. Kom samen met je familie of gezellig met vrienden, of maak er met onze buurtsportcoaches een feestje van!

Wat kun je doen tijdens de Stadsspelen?

Net als vorig jaar is er weer ontzettend veel te doen in en rondom de Sportcampus Zuiderpark. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Probeer een nieuwe sport uit! Een sport die je anders niet zo snel zou doen.
  • Geniet van de live optredens op het podium.
  • Bekijk een demonstratie of volg een clinic van een topsporter.
  • Neem een kijkje in de grote Sportcampus, waar je allerlei sporten kunt bekijken en beoefenen. In het bijzonder de topsporthal, want die wordt omgetoverd tot vechtsporthal! Maar ook de turnhal is open voor het bekijken van een professionele turntraining!
  • Ervaar een keer hoe het is om te sporten met een beperking.
  • Doe mee met een activiteit van één van de vele WSDH buurtsportcoaches die je dit weekend ziet! Of maak gezellig een praatje met ze!
  • Ontdek het Haagse sportaanbod de mogelijkheden om lid te worden bij een vereniging.
  • Geniet van een lekker hapje/drankje op het foodcourt.

Deelname aan alle activiteiten van de Stadsspelen is ook nog eens helemaal gratis!

Het programma van de Stadsspelen 2023

In deze Instagram video van Olga vertelt ze wat zij gaat doen tijdens de Stadsspelen. Naast Olga zijn er nog veel meer buurtsportcoaches die je dit weekend enthousiast zullen maken voor de activiteiten!

Meer informatie over de Stadsspelen is te vinden via de website van Go Go Den Haag. Binnenkort wordt het programma van dit jaar bekendgemaakt. Ook de plattegrond is hier te vinden. Als je de stadsspelen leuk vindt, volg ze dan ook op Instagram (@stadsspelendh)!

Terugblik: Stadsspelen 2022

Vorig jaar kwamen (ex-)topsporters Nouchka Fontijn en Tarik Khbabez speciaal topsport clinics geven, ook Touzani bracht een bezoek aan de Stadsspelen. Lees het verslag van vorig jaar: