21 Sep

Stadsspelen Den Haag 2022

In het weekend van 17 en 18 september vonden de Stadsspelen plaats in en rondom de Sportcampus Zuiderpark. Haagse sportaanbieders waren hier te vinden om hun sport te delen met de inwoners van Den Haag door middel van een clinic, demonstratie of andere activiteit! De buurtsportcoaches van WSDH waren er ter ondersteuning van de activiteiten. Bij iedere activiteit stonden onze buurtsportcoaches klaar om deelnemers in beweging te brengen!

Zaterdag 17 september

De eerste dag van de Stadsspelen werd om 10 uur buiten afgetrapt, gevolgd door een zumba clinic door Angela Latin Soul Dance. De rest van de dag zijn er in de danszaal optredens en clinics gegeven door verschillende dansscholen uit Den Haag.

De topsporthal was omgebouwd tot een vechtsportbasis voor de Haagse Vechtsportdagen. Dit werd voor het eerst gehouden, tegelijk met Stadsspelen. Veel verschillende vechtsporten waren vertegenwoordigd door meer dan 30 Haagse vechtsportverenigingen, met clinics van kung fu, (thai)boksen en MMA tot speciale demonstraties van Koreaans Zwaardvechten en aikido. (Ex-)topsporters Nouchka Fontijn en Tarik Khbabez waren zelfs ook aanwezig om topsport clinics te geven!

's Middags kwam Soufiane Touzani nog op bezoek om de deelnemers te inspireren. Ook was Galdino van Showcase Basketball weer aanwezig! Samen met buurtsportcoach Julie hebben zij veel inwoners in beweging gebracht door middel van leuke oefeningen en trucjes met de basketbal.

Zondag 18 september

Zondag was een regenachtige dag, maar daar was binnen in de Sportcampus niets van te merken. Verschillende buitenactiviteiten werden verplaatst naar binnen en het sportfestival ging gewoon door!

De jonge kinderen wisten vooral op zondag hun weg goed te vinden naar de sportspeeltuin. Hier werden zij begeleid in activiteiten waar de breed motorische ontwikkeling centraal staat. In de overige zalen daagden de kinderen/jongeren elkaar uit voor een potje Fifa aan de esport tafel. Vervolgens testten ze hun skills in real-life door op mikpunten te schieten of met de bal een route af te leggen om pionnen binnen een bepaalde tijd. Verder konden ze rolstoelbasketbal proberen of de snelheidsmeter bij Baseball5 uittesten.

De topsporthal was van 10:00 tot 17:00 uur opnieuw gevuld met activiteiten door de vechtsportverenigingen. Daarnaast konden de inwoners weer de hele dag genieten van optredens van dansscholen. Op zondag had buurtsportcoach Olga een extra gevarieerd aanbod geregeld met optredens in ballet en Balinese dans én clinics in rappen en Irish Dance!

In totaal hebben dit weekend ruim 60 Haagse sportaanbieders zich weten te etaleren. De Stadsspelen is een prachtig initiatief van Gemeente Den Haag en we kijken uit naar de volgende editie!

Meer beelden van de Stadsspelen zien? Bekijk onze Instagram pagina!