Esport

Esports, gaming en gamification (EGG)

Esports is een samenstelling van de Engelse woorden electronic en sports en staat voor het professioneel competitief spelen – in de vorm van competities of toernooien – van videogames, oftewel een vorm van topsport. Het is dus iets anders dan gaming. Meer informatie hierover is te vinden in de inspiratiesheet over esport, gaming en gamification.

Wij hebben de afgelopen jaren al verschillende EGG activiteiten georganiseerd. In het najaar van 2020 organiseerden wij een Haags esport toernooi gecombineerd met real-life games op de playgrounds, gebaseerd op Fortnite en de FIFA Skill Games. Halverwege 2021 vond Streetsport Interactive plaats, waarbij we kinderen en jongeren motiveerden om gebruik te maken van de interactieve buitenspeeltoestellen op de Haagse playgrounds. In de winter van 2021-2022 organiseerden we wekelijkse esport activiteiten, van FIFA en NBA tot UFC en Fortnite.

In de toekomst blijven we activiteiten organiseren binnen de wereld van EGG om zoveel mogelijk mensen in Den Haag te laten sporten en bewegen!

esport

Esport activiteiten

In de wintermaanden worden er leuke esport events georganiseerd. Nu staan we juist veel buiten op de playgrounds in Den Haag om Streetsport te organiseren. Doe jij ook mee?

 

 

Streetsport Roosters bekijkenWat is Streetsport?
Waar wij actief zijn
Filter op