29 Mei

Een sportieve uitwisseling tussen ADO Den Haag en WSDH

Door de jaren heen hebben wij diverse projecten gelanceerd in samenwerking met ADO Den Haag. En ook dit jaar zien wij elkaar regelmatig. In deze blog vertellen wij over het bezoek bij ADO Den Haag én de clinic die sportcoördinatoren Matthew en Jacqueline hebben gegeven aan de jeugdspelers van ADO.

Eerder in mei namen de sportcoördinatoren van WSDH een kijkje in de keuken bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Kevin Compier (hoofd jeugd opleiding) gaf een boeiende presentatie, gevolgd door een veldtraining van ADO onder 13. 'Interessant om de verschillen te zien tussen een professionele voetbalorganisatie en de breedtesportverenigingen die wij ondersteunen', zegt sportcoördinator Suzy Kortekaas over deze middag.

Basketbalclinic van Matthew & Jacqueline

Later in de maand, op zaterdag de 25 mei, organiseren sportcoördinatoren Matthew en Jacqueline een basketbalclinic voor jeugdspelers van ADO Den Haag. Een leuke activiteit voor teambuilding, en tegelijkertijd een goede oefening gericht op de communicatie binnen het team. Deze keer bij WSDH 'thuis' in de Sportcampus Zuiderpark. En de jongens van ADO Den Haag werden aan het werk gezet in deze 'uitwedstrijd':

'Het team brengt een goede energie met zich mee en ze leren snel. Na verschillende oefeningen, die we steeds een stapje moeilijker maken, laten we ze tegen elkaar spelen. Vanwege hun enorme enthousiasme letten wij er extra goed op dat er netjes gespeeld wordt, zonder overtredingen. Dit is alleen maar een goed teken, dat de hele groep zo fanatiek speelt', vertellen Matthew en Jacqueline.

'Ook was het leuk om met de coaches te spreken over de keuze voor bepaalde oefeningen en hoe wij kinderen betrokken houden in het leerproces', voegen zij toe.

Meer activiteiten door ADO en WSDH: ADO Festivals op de Streetsport playgrounds

Een maand eerder, in april, waren ADO spelers Niekiema en Vigen nog op bezoek bij playground Lipa. Hier vond een ADO Festival plaats in samenwerking met Streetsport. De profvoetballers én collega's Rémy, Ikenna, Jarno en Quicy bezorgden de kinderen in stadsdeel Laak een sportieve middag.