26 Feb

Een voorjaarsvakantie bomvol sportactiviteiten

Vorige week stond de voorjaarsvakantie voor de deur. De Haagse jeugd had een volle agenda met verscheidene sportactiviteiten op en rondom de playgrounds in de stad. Het team van WSDH Streetsport organiseerde namelijk elke dag sportactiviteiten in verschillende stadsdelen in Den Haag.

Beachvolleybal en NK judo

De voorjaarsvakantie werd ingeluid met het beachvolleybal evenement bij Lindobeach. Buursportcoach en ervaren volleyballer Eargenell leerde op het indoor strand de deelnemers de fijne kneepjes van het vak. Op zaterdag 17 februari vond het NK judo onder de 18 plaats bij Sportcampus Zuiderpark. Kinderen van 6 tot en met 16 jaar mochten gratis naar de wedstrijden komen kijken en een clinic volgen die gegeven werd door twee ervaren judoka's.

Voetbal, zelfverdediging en sporten voor de allerkleinste

Op maandag organiseerde WSDH in samenwerking met DAK Kinderopvang sport- en spelactiviteiten voor de allerkleinsten bij Sporthal Zuidhage. Buurtsportcoaches Rebekka en Siamak gaven op dinsdag 20 februari een cursus zelfverdediging op playground Bouwlust. Door heel de stad organiseerde WSDH op verschillende dagen in de vakantie het voetbaltoernooi 5v5. Menig jong voetbaltalent kwam op deze toernooien af. Op de voetbalveldjes van Moerwijk, Lipa en Vermeerpark maakten de jongeren de knapste panna's, omhalen en doelpunten.

Judo & midgetgolf

Op vrijdag kregen de Haagse jongeren judoles bij playground Vrederust. Ook konden de jongeren tijdens de vakantie twee keer midgetgolfen in de gymzaal bij Vrederust samen met buurtsportcoaches Mounaim en Sylvana. Aan de deelnemers de taak om het golfballetje met een vaardige slag over allerlei obstakels te krijgen, zoals kasten, pionnen en banken.

Tennis Kidsday & Basketball Experience

De voorjaarsvakantie werd afgesloten met de Tennis Kidsday op vrijdag 23 februari en de Basketball Clinic op zaterdag 24 februari. De Kidsday vond plaats bij Sportcentrum de Rhijenhof tijdens het internationale tennistoernooi voor junioren (ITF The Hague). Kinderen van 5 tot en met 12 jaar konden op deze dag kennis maken met tennis, wedstrijden bekijken en jonge talentvolle spelers ontmoeten. De Haagse basketballegende Vincent Krieger gaf de Basketball Clinic op zaterdag bij Sportcampus Zuiderpark. Tijdens de clinic konden de deelnemers hun skills verbeteren, evenals tickets verdienen voor de interland Nederland - Griekenland op maandag 26 februari en een exclusieve meet-and-greet winnen met het Nederlandse team.

Aftermovie sport- en spelactiviteiten DAK

Aftermovie judo