09 Jul

Haagse Sportzomer is van start gegaan bij tijdens de eerste TeamNL Sport Experience

Sportliefhebbers uit Den Haag hebben een volle agenda tijdens de zomervakantie. Tijdens de Haagse Sportzomer worden er namelijk talloze activiteiten en evenementen georganiseerd. Op woensdag 3 juli is de Haagse Sportzomer officieel van start gegaan tijdens de eerste TeamNL Sport Experience op de playground bij Steenwijklaan. Erben Wennemars, voormalig Olympiër én Wereldkampioen schaatsen, opende de Sportzomer.

"Als topsporter ben ik natuurlijk gek op sport en wil ik deze passie met zoveel mogelijk mensen delen. Ik heb dan ook de plicht om iedereen te laten genieten van sport. Het moet laagdrempelig zijn en voor iedereen toegankelijk" - Erben Wennemars, ambassadeur van TeamNL Sport Experience.

De Haagse Sportzomer startte dan wel met een aantal flinke buien op deze woensdagochtend. Maar de zon kwam precies op tijd door voor de eerste TeamNL Sport Experience. Erben Wennemars had als ambassadeur van het evenement de eer om de Sport Experience officieel te openen. "Als topsporter ben ik natuurlijk gek op sport en wil ik deze passie met zoveel mogelijk mensen delen. Ik heb dan ook de plicht om iedereen te laten genieten van sport. Het moet laagdrempelig zijn en voor iedereen toegankelijk", aldus Erben. Het deed de ambassadeur dan ook groot plezier dat de deelnemers van de TeamNL Sport Experience niet alleen reguliere sporten konden beoefenen, maar ook aangepaste sporten.

De Olympische vlam

Vervolgens was het woord aan wethouder sport Hilbert Bredemeijer, die mooie pakketten aan beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot gaf. De wethouder wenste deze en alle andere Haagse Olympiërs succes tijdens de Spelen van Parijs. Bij een Olympische Sport Experience kan de Olympische vlam natuurlijk niet ontbreken. Daarom mocht een aantal deelnemers samen met de wethouder en Erben Wennemars de vlam ontsteken. De Haagse Sportzomer werd hiermee officieel geopend.

Olympische sporten uitproberen

Op de playground bij Steenwijklaan konden de deelnemers veel verschillende Olympische en nieuwe sporten uitproberen. De volleybalmannen waren er om de kids de fijne kneepjes van het vak te leren. Op het voetbalveld gingen de deelnemers de strijd aan met het WSDH voetbalteam en op de tennisbaan konden de kids een balletje slaan met de sportcoördinatoren. Op het pleintje werden er dunks gemaakt zoals door Olympisch 3X3 basketballer Arvin Slagter en op de BMX werd er gecrosst zoals Olympiër Laura Smulders dat doet. Ook waren er wat onbekende sporten, zoals archery tag, boulderen, Baseball5 en pickleball.

Aangepast sporten en de Tour de Femmes

Tijdens de Sport Experience werden er ook veel aangepaste sporten gedaan. In de gymzaal konden de deelnemers rolstoelbasketbal doen en bij Baseball5, volleybal, pickleball en archery tag werden de sporten zo beoefend dat iedereen mee kon doen, onder begeleiding van de sportprofessionals van de verenigingen en WSDH. Iets verderop op de playground stonden de fietsen van de Tour de France Femmes. Den Haag heeft de eer om de gaststad van de eerste etappe te mogen zijn. De wielrensters rijden op 12 augustus door Escamp, het Zuiderpark en de Schilderwijk om te finishen in Kijkduin. De deelnemers van de Sport Experience konden virtueel een echte etappe uit de Tour meefietsen, gele shirts versieren voor tijdens het aanmoedigen en van de fietsenmakers leren hoe je een wielrenfiets repareert.

De Haagse Sportzomer

De opening van de Haagse Sportzomer smaakt naar meer. Op verschillende plekken in de stad en op het Scheveningse strand kan jong en oud meedoen aan de TeamNL Sport Experience. Op 12 augustus rijdt de Tour de France Femmes door het Zuiderpark. Tijdens dit gratis fietsfestival kunnen kinderen meedoen aan verschillende side-events. Tot slot vindt het EK Beachvolleybal plaats van 13 t/m 18 augustus. Hagenaren kunnen op het Scheveningse strand spectaculaire wedstrijden bezoeken voor een klein prijsje en voor de jeugd worden er gratis side-events georganiseerd.