18 Nov

Heb jij ‘m al? Gratis VOG-regeling

Iedereen moet op zijn of haar club in een veilige omgeving kunnen sporten. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) draagt bij aan veiligheid in de sport. WSDH stimuleert sportverenigingen om het aanvragen van een VOG voor haar vrijwilligers verplicht te stellen. Hierdoor geef je als sportvereniging het duidelijke signaal af dat veiligheid centraal staat op de sportvereniging en dragen jouw vrijwilligers bij aan een veilig sportklimaat! Andere voordelen zijn:

  • Meer zekerheid voor je vereniging
  • Veilig gevoel voor leden, ouders en/of verzorgers
  • Door overheid erkend
  • Geen kosten aan verbonden

Met de campagne ‘Heb jij ‘m al?’ wil Centrum Veilige Sport Nederland alle verenigingen motiveren en activeren om gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG. Bij WSDH staan we volledig achter deze campagne en streven we naar steeds meer (Haagse) sportverenigingen die gebruik maken van deze regeling.

Hoe werkt de Gratis VOG-regeling?

Jouw sportvereniging kan zich aanmelden voor de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Hierdoor kom je als vrijwilliger in aanmerking voor een gratis VOG. Als jouw sportvereniging (nog) niet van het bestaan van deze regeling weet, wijs ze er dan op! Op grastisvog.nl is alle informatie te vinden.

Vragen m.b.t. een VOG in de sport?

Heb je nog vragen over een VOG in de sport? Bijvoorbeeld over het opstellen van nieuw beleid naar aanleiding van de gratis VOG. Neem gerust contact op met het team positieve sportcultuur van WSDH!