In gesprek met Edu van Deursen

'Onze maatschappelijke betrokkenheid in de wijk is belangrijk' 

Edu van Deursen is actief lid bij de bekende Haagse korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest. Met enthousiasme en passie vervulde hij al verschillende functies binnen de vereniging. Sinds 2009 geeft hij leiding aan de sportcoördinatoren. 

Tekst: Anja Grootveld, oktober 2020

HKV/Ons Eibernest

'HKV/Ons Eibernest is een korfbalvereniging die zich maatschappelijk inzet voor de wijk. Korfbal is onze corebusiness, daarnaast is er de mogelijkheid om te tennissen en bieden we seniorensport aan. Dit kan door het unieke karakter van de vereniging en haar faciliteiten. We hebben een eigen sporthal, een kunstgrasveld, een sportveld en een beachcourt.   

De fijne samenwerking met WSDH is daarbij van groot belang. We werken al zeven jaar samen met twee enthousiaste WSDH-sportcoördinatoren en dat zegt iets over de betrokkenheid over en weer. Korfbal als sport onder de aandacht brengen is een uitdaging, zeker in een wijk als Morgenstond. We vinden het belangrijk dat kinderen korfbal leren kennen. Het is een unieke, want gemengde sport waarbij iedereen gelijk is. Jongen of meisje. De twee sportcoördinatoren van WSDH focussen zich op het korfbalaanbod op scholen, op kaderontwikkeling en kwaliteit van trainingen op de verenigingen en op werving. Ook ondersteunen zij het tennis en onze afdeling seniorensport. Die is uitgegroeid tot de grootste van Escamp. We bieden onder meer badminton, tennis, gym en tafeltennis aan. 

Een ontmoetingsplek om te bewegen

Sinds kort hebben we, als eerste in Den Haag, ook een Cruyff Court. Die is ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Samen met de afdeling Streetsport van WSDH bedenken we de programma’s. Daarnaast vormt onze vereniging, in samenwerking met scholen, gemeente en wijkpartners Trefpunt Morgenstond, een ontmoetingsplaats om te bewegen, te sporten en te socializen. Een stap in de goede richting om van Morgenstond een wijk te maken waar het goed vertoeven is. Het werk van een sportcoördinator vraagt enthousiasme, motivatie, flexibiliteit en standvastigheid. Bij deze mijn waardering voor onze sportcoördinatoren en voor WSDH die er steeds weer in slaagt deze gemotiveerde mensen te werven.'