In gesprek met Edu van Deursen

Wij vinden onze maatschappelijke betrokkenheid in de wijk belangrijk

Een openhartige, enthousiaste man met passie voor wat hij doet, zo komt Edu in gesprek met hem over. Binnen HKV /Ons Eibernest heeft Edu al verschillende functies uitgevoerd, maar sinds 2009 is hij leidinggevende van de sportcoördinatoren bij de vereniging.

HKV / Ons Eibernest is een korfbalvereniging die zich maatschappelijk inzet voor de wijk. Korfbal is de corebusiness maar in de loop van de jaren zijn wij er als vereniging meer bij gaan doen. Dit kwam o.a. door het unieke karakter van de vereniging en haar faciliteiten. Zo is er een eigen sporthal, een kunstgrasveld, een sportveld en een beachcourt.  Naast korfbal, is er ook de mogelijkheid om te tennissen en bieden we seniorensport aan.

De samenwerking met de sportcoördinatoren van WSDH is daarin van groot belang. Het is fijn om met enthousiaste mensen samen te werken. Twee van de sportcoördinatoren werken al 7 jaar met ons samen. Dat zegt iets over hun betrokkenheid, onze betrokkenheid en onze samenwerking. Het is belangrijk dat sportcoördinatoren worden gesteund door de leidinggevenden van de vereniging om zo gezamenlijk onze doelen te behalen. Eigenlijk is het hoe wij de sport zien, iedereen is gelijk bij korfbal en dat willen we ook uitdragen in onze samenwerking.

Korfbal als sport onder de aandacht brengen is een uitdaging, eigenlijk altijd geweest, maar zeker in een wijk waar wij ons huisvesten. We vinden het belangrijk dat kinderen deze sport leren kennen, het unieke van een gemengde sport, het samenwerken met elkaar en laten zien door de sport dat iedereen gelijk is. Jongen of meisje. De sportcoördinator  focust zich op de kennismaking van kinderen op school met korfbal. Daarnaast houdt hij zich bezig met de kaderontwikkeling op trainingsniveau om te zorgen dat de kwaliteit van de trainingen goed zijn en blijven. Als laatste zorgt hij voor werving.

Voor de tennis verzorgt de sportcoördinator vooral kaderbegeleiding en uitvoering van activiteiten. De jeugdtennis afdeling telt 30 enthousiaste kinderen.
De seniorensport bij ons is enorm gegroeid met een gevarieerd sport en spelaanbod waaronder badminton, tennis, gym, tafeltennis en meer. Dat blijkt wel want we zijn de grootste seniorensportvereniging in Escamp.

Sinds kort is er naast onze accommodatie een special Cruyff Court geplaatst, de eerste in Den Haag. Deze court is ook toegankelijk voor mensen met een beperking. We werken daarom nu ook samen met de Streetsport in het bedenken van programma’s op deze court.

Wij vormen i.s.m. onderwijs, gemeente en diverse wijkpartners Trefpunt Morgenstond; een ontmoetingsplaats om te sporten, bewegen maar ook om te socializen. Een stap om Den Haag Zuidwest en Morgenstond in het bijzonder een wijk te maken waar het goed vertoeven is.

Ik denk dat het niet vaak wordt gezegd, maar ik vind het er nu wel een mooie plek voor. Ik wil mijn waardering uitspreken naar het management van WSDH omdat het soms lastig is, zeker de afgelopen jaren in een vragende arbeidsmarkt, gemotiveerde mensen te werven. Het is ze elke keer weer gelukt. Een functie als sportcoördinator vraagt om enthousiasme, motivatie, flexibiliteit en een grote mate van stevig in je schoenen staan. En die waardering wil ik dan ook graag uitspreken naar de sportcoördinatoren.

Samenwerkingspartners