In gesprek met Tom Roovers

'Overal waar bewogen wordt ontstaat interactie'

Tom Roovers is manager bij Bureau-Sport, het loket tussen sport in praktijk en sport in theorie. Bureau-Sport is een samenwerkingsverband van de faculteit Gezondheid, Voeding en Sport van de Haagse Hogeschool en de opleiding Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan.  

'De samenwerking met WSDH bestaat sinds de oprichting van Bureau-Sport in 2002. Samen bouwen we aan de professionaliteit van Sport en Bewegen. We liften mee op elkaars kwaliteiten, niet alleen in de praktijkstages, maar ook in het lectoraat, de studies naar sport en bewegen. Vanuit de opleidingen en leerstoelen doen we onderzoek naar de impact van sport. Het werkterrein waar WSDH in acteert. De mensen bij WSDH staan voor professionaliteit en kwaliteit. Dat wordt steeds meer zichtbaar in de stad. Voor de studenten van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan zijn de praktijkbegeleiders van WSDH echte meestergezellen die staan voor kwaliteit.  

Wat de samenwerking met WSDH kenmerkt, is vooral dat we elkaar continue opzoeken. We zitten letterlijk op een steenworp afstand van elkaar in hetzelfde gebouw. Wij betrekken de expertise van WSDH  bij het onderwijs. We maken dankbaar gebruik van hun ervaring en kennis uit de praktijk. Ons gezamenlijk belang in Den Haag is om de maatschappelijke waarde van sport en bewegen te laten zien, van onderwijs naar praktijk en van praktijk naar onderwijs. 

'Zonder WSDH staat Den Haag letterlijk stil'

WSDH heeft een ontwikkeling doorgemaakt van werkgeversorganisatie naar een expertise-organisatie in de praktijk met een programma van gedegen interventies waardoor ze zichtbaar zijn bij sportverenigingen, de wijken en het onderwijs. De professionele werkers die wij opleiden en die vandaag de dag werkzaam zijn bij WSDH zorgen voor beweging en dus voor interactie. Zonder WSDH staat Den Haag letterlijk stil.'