In gesprek met Tom Roovers

“Overal waar bewogen wordt ontstaat interactie”

Tom is werkzaam als manager bij Bureau-Sport, het loket tussen praktijk en theorie. Bureau-Sport is een samenwerkingsverband van de faculteit Gezondheid, Voeding en Sport van De Haagse Hogeschool en de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan. Van een halve vraag uit de praktijk maken ze heel onderwijs. 

De samenwerking tussen WSDH en Bureau-Sport is er één die sinds de oprichting va Bureau-Sport in 2002 bestaat en die ook continue wordt opgezocht. De mensen bij WSDH staan voor professionaliteit en kwaliteit. Dat wordt steeds meer zichtbaar in de stad. Voor onze studenten zijn de praktijkbegeleiders echte meestergezellen die staan voor kwaliteit. Samen bouwen we aan de professionaliteit van Sport en Bewegen.  We liften mee op elkaars kwaliteiten niet alleen in de praktijkstages, maar ook in het lectoraat. Vanuit de opleidingen en lectoraten doen we onderzoek naar de impact van de waarde van sport. Het werkterrein waar WSDH in acteert. 

Als je mij vraagt wat onze samenwerking, maar ook wat WSDH kenmerkt dan is het toch vooral dat we elkaar continue opzoeken. We zitten letterlijk op een steenworp afstand van elkaar in hetzelfde gebouw. Wij betrekken de expertise van WSDH  bij het onderwijs. We maken dankbaar gebruik van  de expertise en kennis uit de praktijk. We hebben ook een gezamenlijk belang in Den Haag om de maatschappelijke waarde van Sport en Bewegen te laten zien, van onderwijs naar praktijk en van praktijk naar onderwijs.

WSDH heeft een ontwikkeling door gemaakt van werkgeversorganisatie naar een expertise organisatie in de praktijk met een programma van gedegen interventies en programma’s waardoor ze zichtbaar zijn bij sportverenigingen, de wijken en het onderwijs. De professionele werkers die wij opleiden en vandaag de dag werkzaam zijn bij WSDH zorgen voor beweging en dus voor interactie.

Zonder WSDH staat Den Haag letterlijk stil.

Samenwerkingspartners