13 Mrt

Meiden Event tijdens Internationale Vrouwendag

Vrijdag 8 maart stond in het teken van Internationale Vrouwendag. Ook in Den Haag werd er stilgestaan bij deze belangrijke dag. Voor meiden van 8 tot en met 16 jaar organiseerde WSDH in samenwerking met de Krajicek Foundation het Meiden Event. Tijdens dit event konden alle Haagse meiden verschillende sporten uitproberen, zoals pickleball, floorball en zaalvoetbal.

Internationale Vrouwendag

In Nederland wordt de Internationale Vrouwendag elk jaar op 8 maart gevierd. In 1912 werd de dag hier voor het eerst gevierd, nadat de Duitse socialiste Clara Zetkin tijdens een conferentie in Kopenhagen het voorstel deed om 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag. De dag werd oorspronkelijk in het leven geroepen tijdens een staking van 15.000 textielarbeidsters. Zij vroegen aandacht voor betere werkomstandigheden en gelijk loon. Vandaag de dag staat de Internationale Vrouwendag ook in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Er is aandacht voor thema's als economische zelfstandigheid, seksueel geweld en empowerment. Overal ter wereld wordt er daarom een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd voor en door vrouwen. Zo ook bij Sportcampus Zuiderpark, waar een speciaal Meiden Event plaatsvond.

Nieuwe sporten uitproberen

Sportleider Malika van WSDH organiseerde in samenwerking met Krajicek Foundation allerlei sportactiviteiten in verschillende sportzalen bij Sportcampus Zuiderpark. In de breedtesporthal konden de Haagse meiden pickleballen, floorballen en was er een springkussen met sweeper waar de meiden overheen konden springen. Pickleball is een relatief nieuwe racketsport in Nederland die wordt gespeeld op een klein veld. De spelers slaan met zogenoemde padlles een holle plastic bal met gaten over het net en proberen op deze manier een punt te maken. Het spel kan zowel in enkelvorm als dubbelvorm gespeeld worden.

Na wat spannende potjes pickleball besloten veel meiden om hun paddle te verruilen voor een stick. In de breedtesporthal hadden de sportcoördinatoren van WSDH een veldje uitgezet waar de meiden konden floorballen. Dit is een balsport die het midden houdt tussen bandy en hockey. Het spel wordt gespeeld met een kunststof gaten bal en sticks. Het veld wordt omgeven door een boarding met een hoogte van 50 cm, waardoor de bal langer in het spel blijft vergeleken met hockey. Het is daarom een ideale sport om in de gymzaal te spelen.

Voetbal, dansen en henna

In de topsporthal vond het grote voetbaltoernooi plaats. Het toernooi werd gespeeld in twee categorieën: meiden onder de 13 en meiden onder de 15. In de danszaal studeerden de meiden samen met dansjuf Olga verschillende choreografieën in. Ook konden de meiden even ontspannen onder het genot van een hapje en een drankje, of hun handen laten versieren met henna.

Meiden Event in beeld