30 Jun

Meiden van playground Vermeerpark winnen de Streetwise Cup 2022

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, opgezet door de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation. Met de Streetwise Cup willen zij meer kinderen in beweging brengen én de bewustwording op sociale onderwerpen vergroten. De focus ligt dus niet alleen op voetbal, ook is het belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt en dat dit bespreekbaar gemaakt wordt. Vandaar dat er bijvoorbeeld 'Equality x Football' staat op de hesjes waarin de deelnemers spelen.

De afgelopen maanden waren er regionale wedstrijden van de Streetwise Cup. Aan de voorrondes deden al meer dan 3500 kinderen mee op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds door heel Nederland. Winnende teams mochten vervolgens door naar de kwart en halve finales.

Eén van de teams die deelnamen vanuit de playgrounds in Den Haag, waren de meisjes van playground Vermeerpark: Sude, Yaren, Meryem, Sabrine, Aleyna, Rodayna en Yasmina. Ook zij begonnen bij het spelen van voorrondes in Den Haag. Eerder in juni gingen de meiden naar Katwijk om de halve finale van de Streetwise Cup te spelen. Door deze halve finale op 6 juni te winnen, beloonden zij zichzelf met een plaats in de finale!

Zondag 26 juni was de grote dag: de finale van de Streetwise Cup, gehouden bij Sportplaza Feyenoord in Rotterdam. In totaal deden 230 kinderen mee aan de finale, jongens en meisjes binnen de leeftijdscategorieën 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. Onder leiding van buurtsportcoaches Samar en Malika gingen de meiden naar Rotterdam. Na een gezellige autorit volgde een warm welkom door de organisatie van het toernooi. De wedstrijden die gespeeld werden op de finaledag waren erg spannend. Vooral de laatste wedstrijd zorgde bij Samar en Malika voor kippenvel. Uiteindelijk hadden de meiden van het Vermeerpark gewonnen. De prijsuitreiking werd gedaan door Soufiane Touzani, de pionier van het freestyle voetbal. Op het podium bekroonde hij de meiden uit Den Haag officieel tot winnaars van de Streetwise Cup 2022! De meiden gingen na een dag vol vreugde, plezier en gezelligheid naar huis met een prijs en een onvergetelijke ervaring.

Namens WSDH/Streetsport willen wij Sude, Yaren, Meryem, Sabrine, Aleyna, Rodayna en Yasmina van harte feliciteren met deze mooie prestatie! En coaches Malika en Samar bedankt voor de uitstekende begeleiding. Ook de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation bedankt voor het organiseren van weer een prachtige editie van de Streetwise Cup. Op naar volgend jaar! En tot die tijd bieden we iedere week Streetsport aan op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in Den Haag.

Wil je meer foto's zien van de Streetwise Cup en de finaledag? Deze vind je op onze Streetsport Instagram pagina.

Meedoen aan activiteiten op de playgrounds? Bekijk dan waar je kunt Streetsporten. Wie weet sta jij wel te voetballen tegen de Streetwise Cup winnaars!