13 Jun

Meiden van Vermeerpark spelen in Barcelona voor de Streetwise Cup EK14!

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, opgezet door de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation. Met de Streetwise Cup willen zij meer kinderen in beweging brengen én de bewustwording op sociale onderwerpen vergroten. De afgelopen maanden waren er regionale wedstrijden van de Streetwise Cup en de winnende teams mochten steeds door naar een groter podium.

Na verschillende nationale successen en een goede voorbereidingsperiode was het zover. De dames van Krajicek Playground Vermeerpark mochten op Europees niveau strijden om de titel! Op 2 juni vertrokken onze sportleiders Samar en Malika met hun voetbalteam naar Barcelona. Op weg naar de Streetwise Cup EK 14!

In de finale speelden de meiden op Cruyff Court Martorell tegen kinderen uit landen als Denemarken, Spanje en Italië. De reis en de wedstrijden in Barcelona maakten het al een onvergetelijke ervaring, maar door hun eigen onverbeterlijke inzet zijn de stoere meiden uit Den Haag zelfs Europees kampioen geworden!

Tijdens het harde werk werden de dames ook bezocht door Patrick Kluivert. De meet & greet zorgden voor leuke interacties en één van de dames kon het niet laten om Patrick uit te dagen voor een panna duel.

Al met al was dit weekend voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Een moment waar de verbindende kracht van sport meermaals werd bewezen. Zowel in teamspirit als op persoonlijk niveau. Een beleving die mede mogelijk gemaakt is in samenwerking met de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

Wij zijn super trots op de coaches en hun team! De toegewijde begeleiding van Samar en Malika, samen met de support van Simon en Esther van de Cruyff Foundation, hebben gezorgd voor een onvergetelijke ervaring!

Beelden van de Streetwise Cup in Barcelona

Hieronder zie je nog een aantal foto's van de meiden met de koffers, de beker en Patrick Kluivert! Voor meer beelden kun je naar de Instagram pagina van Samar en Malika. Ga lekker zitten en scroll maar door de foto's en filmpjes!