Krajicek Scholarship programma

Wat is een Krajicek scholarship?

Naast het organiseren van sportactiviteiten op de playgrounds richt Streetsport zich ook op het scouten van jongeren die zich op een positieve manier onderscheiden. De buurtsportcoach van WSDH draagt deze jongeren voor bij de Krajicek Foundation voor een Krajicek scholarship. In ruil voor de studiebeurs zetten deze jongeren zich, onder begeleiding, 100 uur vrijwillig in op hun Krajicek Playground. De buurtsportcoaches van WSDH begeleiden deze jongeren dagelijks in de praktijk op de Haagse playgrounds en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van hun sportieve carrière.

In de Streetsport roosters is te zien op welke playgrounds en dagen er scholarshippers actief zijn.

Voorbeeld: van scholarshipper naar sportleider

In deze video van de Krajicek Foundation word je meegenomen in het leven van Kayanat. Kayanat is opgegroeid in de Schilderswijk en via haar opleiding sport & bewegen én een scholarship van de Krajicek Foundation bij Streetsport terechtgekomen als sportleider.

Wij zijn trots op Kayanat en alle andere sportleiders die zich wekelijks inzetten op de playgrounds om meer kinderen te laten sporten en bewegen!

Richard Krajicek Prijs

Jaarlijks wordt de Richard Krajicek Prijs uitgereikt tijdens het Haags Sportgala. Deze prijs is voor het beste sportinitiatief op sociaal-maatschappelijk gebied, georganiseerd door scholarshippers van de Krajicek Foundation. Ieder jaar krijgen de scholarshippers de mogelijkheid om een evenement te organiseren die ze helemaal zelf in mogen vullen. De evenementen die georganiseerd worden, zijn ieder jaar weer creatief, vernieuwend en uitstekend voor de buurtbetrokkenheid. Op deze criteria worden de evenementen ook beoordeeld door de jury. De winnaar ontvangt een bokaal en verdient een cheque voor de playground waar de scholarshipper actief is.

Namens WSDH zijn we dankbaar om tijdens het Haags Sportgala zo’n podium te krijgen tussen al deze (top)sporters en Haagse sporticonen. Het laat zien hoe belangrijk het werk is dat onze buurtsportcoaches dagelijks verrichten bij scholen, verenigingen en op de playgrounds!

2022

Genomineerd waren sportleiders Mayar Messaoud, Carlos Filichana en Amal Balhadj. De bokaal ging naar Mayar dankzij haar vernieuwende sportevenement bij Vermeerpark. Mayar heeft hiermee een geldbedrag gewonnen voor ‘haar’ playground Vermeerpark, die ze heeft ingezet om attributen aan te schaffen zodat ze daar bootcamp kunnen gaan beoefenen!

Daarnaast gingen Carlos en Amal niet met lege handen naar huis. Het evenement die ze samen hadden georganiseerd lag zó dicht bij die van Mayar dat de jury heeft besloten om Carlos en Amal een eervolle tweede plek toe te kennen. Ook zij hadden een geldbedrag voor playground Bouwlust verdiend waarmee nog meer Hagenaars in beweging gebracht kunnen worden!

 

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks een update over het laatste nieuws van WSDH.

Ik wil updates ontvangen