Krajicek Scholarship programma

Wat is een Krajicek scholarship?

Naast het organiseren van sportactiviteiten op de playgrounds richt Streetsport zich ook op het scouten van jongeren die zich op een positieve manier onderscheiden. De buurtsportcoach van WSDH draagt deze jongeren voor bij de Krajicek Foundation voor een Krajicek scholarship. In ruil voor de studiebeurs zetten deze jongeren zich, onder begeleiding, 100 uur vrijwillig in op hun Krajicek Playground. De buurtsportcoaches van WSDH begeleiden deze jongeren dagelijks in de praktijk op de Haagse playgrounds en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van hun sportieve carrière.

In de Streetsport roosters is te zien op welke playgrounds en dagen er scholarshippers actief zijn.

Voorbeeld: van scholarshipper naar sportleider

In deze video van de Krajicek Foundation word je meegenomen in het leven van Kayanat. Kayanat is opgegroeid in de Schilderswijk en via haar opleiding sport & bewegen én een scholarship van de Krajicek Foundation bij Streetsport terechtgekomen als sportleider.

Wij zijn trots op Kayanat en alle andere sportleiders die zich wekelijks inzetten op de playgrounds om meer kinderen te laten sporten en bewegen!

Julie Klaasse: over de impact van het scholarship-programma

In dit verhaal van de Krajicek Foundation is Julie aan het woord over de impact van de Krajicek Foundation en het scholarship programma. En natuurlijk haar werk bij WSDH.

Richard Krajicek Prijs

Jaarlijks wordt de Richard Krajicek Prijs uitgereikt tijdens het Haags Sportgala. Deze prijs is voor het beste sportinitiatief op sociaal-maatschappelijk gebied, georganiseerd door scholarshippers van de Krajicek Foundation. Ieder jaar krijgen de scholarshippers de mogelijkheid om een evenement te organiseren die ze helemaal zelf in mogen vullen. De evenementen die georganiseerd worden, zijn ieder jaar weer creatief, vernieuwend en uitstekend voor de buurtbetrokkenheid. Op deze criteria worden de evenementen ook beoordeeld door de jury. De winnaar ontvangt een bokaal en verdient een cheque voor de playground waar de scholarshipper actief is.

Namens WSDH zijn we dankbaar om tijdens het Haags Sportgala zo’n podium te krijgen tussen al deze (top)sporters en Haagse sporticonen. Het laat zien hoe belangrijk het werk is dat onze buurtsportcoaches dagelijks verrichten bij scholen, verenigingen en op de playgrounds!

Hieronder nemen we je mee in alle edities van de Richard Krajicek Prijs:

 

 

Richard Krajicek Prijs 2021

Op 9 januari 2021 heeft onze sportleider Esmahan Bettah tijdens het Haags Sportgala de Richard Krajicek Prijs gewonnen. Ze won de prijs nadat ze playground Oranjeplein had omgetoverd tot een soort ‘Mud Masters’. Het Haags Sportgala dat op maandag 20 december gepland stond in Amare kon als evenement door de coronamaatregelen niet doorgaan. Als alternatief gingen presentatoren Celine Huijsmans en Dennis Weening op pad om de winnaars alsnog te huldigen.

 

 

Richard Krajicek Prijs 2022

Genomineerd waren sportleiders Mayar Messaoud, Carlos Filichana en Amal Balhadj. De bokaal ging naar Mayar dankzij haar vernieuwende sportevenement bij Vermeerpark. Mayar heeft hiermee een geldbedrag gewonnen voor ‘haar’ playground Vermeerpark, die ze heeft ingezet om attributen aan te schaffen zodat ze daar bootcamp kunnen gaan beoefenen!

Daarnaast gingen Carlos en Amal niet met lege handen naar huis. Het evenement die ze samen hadden georganiseerd lag zó dicht bij die van Mayar dat de jury heeft besloten om Carlos en Amal een eervolle tweede plek toe te kennen. Ook zij hadden een geldbedrag voor playground Bouwlust verdiend waarmee nog meer Hagenaars in beweging gebracht kunnen worden!

 

Richard Krajicek Prijs 2023

Genomineerd waren scholarshippers Hamza El Boudounti, Bose Florhlich en WSDH sportleider Leroy Gompel. Leroy zijn evenement werd als beste beoordeeld door de jury en hiermee won hij € 500 euro voor Krajicek Playground Ketelveld in Laak.

Als het aan Leroy ligt, begint hij bij het basketbalveld‘Het voetbalveld is nog goed, maar de baskets zijn aan vernieuwing toe. Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat we snel weer goede baskets hebben zodat de bal weer in het netje valt als je hem erin gooit!’

Ook scholarshippers Bose en Hamza gingen naar huis met een geldbedrag van respectievelijk 300 en 200 euro voor playground Deltaplantsoen in stadsdeel Centrum en Spaarwaterstraat in stadsdeel Haagse Hout.

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks een update over het laatste nieuws van WSDH.

Ik wil updates ontvangen