02 Jan

Schoolbasketbaltoernooi VO met The Jumpers & wereldprimeur Jr. NBA League

In november waren de voorrondes en in december de finale wedstrijden van het schoolbasketbaltoernooi voor het voortgezet onderwijs. Deelnemers, docenten, vrienden en familieleden wisten hun weg te vinden naar sporthal 't Zandje. In de sporthal werden fanatieke wedstrijdjes basketbal gespeeld, waarbij naast winnen ook fairplay beloond werd met een prijs!

Op de tweede finaledag was er een 'Shootout-challenge' waarbij tickets gewonnen zijn voor de interland wedstrijd van Nederland tegen Griekenland. Deze wedstrijd vind plaats op 26 februari in de Sportcampus Zuiderpark. Houd de socials van WSDH en de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) goed in de gaten, want er komen meer basketbalactiviteiten aan waar jij tickets voor kan winnen!

Wereldprimeur Jr. NBA League in Nederland

Het toernooi van 2023 is voorbij, maar er is nog meer in aantocht voor onze basketballiefhebbers. Eind januari start de Jr. NBA League: een nieuwe schoolbasketbalcompetitie voor kinderen. Met deze nieuwe competitie wil de NBB zoveel mogelijk kinderen met plezier basketbal laten beleven. Vanwege de (kleinere) 3 tegen 3 variant, worden zalen efficiënter gebruikt en komen de spelers vaker aan de bal, wat het spelplezier verhoogt! Dit en meer info over de Jr. NBA League lees je via de links op deze pagina.

Docenten van de onderbouw kunnen teams aanmelden hiervoor. Zo hebben wij in 2024 weer een jaar vol basketbal!

Open club HBV The Jumpers

HBV The Jumpers is continu betrokken bij basketbaltoernooien voor het onderwijs en is een voorbeeld van een 'Open club'. Bij WSDH ondersteunen wij sportverenigingen om zich in te zetten op diverse maatschappelijke gebieden, zodat het clubhuis of de velden ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen Open club? Bekijk de mogelijkheden en vraag ondersteuning aan:

Foto's schoolbasketbaltoernooi