24 Mei

Schoolsporttoernooi hockey bij verenigingen HDS en HDM

Het schoolsporttoernooi hockey werd in twee etappes gespeeld. Op woensdag 15 mei vond het toernooi voor de groepen 5/6 plaats en op woensdag 22 mei voor de groepen 7/8. Hockeyverenigingen HDM en HDS organiseerden het toernooi in samenwerking met WSDH. In deze blog vind je mooie beelden en meer informatie over de toernooien.

Schoolsporttoernooi hockey voor de groepen 5/6

Op woensdag 15 maart waren de basisschoolleerlingen van de groepen 5 en 6 aan de beurt. Zij verzamelden zich bij Haagse Hockeyvereniging HDM aan de Theo Mann-Bouwmeesterstraat en Hockeyvereniging HDS aan de Madesteinweg. De schoolteams speelden korte wedstrijdjes tegen elkaar op een klein veld. Elk team bestond uit vijf veldspelers en een keeper. De jonge hockeyers mochten alleen pushend scoren in het 10-metergebied. De bal mocht niet te hoog komen, alleen de ballen die lager dan 46 cm (plankhoogte) in het doel werden geschoten, telden als doelpunt. Het niveau was hoog: veel spelers uit de groepen 5 en 6 hadden al enige ervaring met hockey, waardoor zij spannende potten speelden.

Schoolsporttoernooi hockey voor groep 7 en 8

De groepen 7 en 8 speelden op woensdag 22 mei het schoolsporttoernooi. Op beide hockeyverenigingen was het een drukte van jewelste. Naast de spelers uit de hockeyteams waren er veel klasgenootjes, ouders en leraren te vinden langs het hockeyveld. Zij konden genieten van spannende wedstrijden. Op beide hockeyverenigingen waren er vrijwilligers en scheidsrechters van de vereniging aanwezig. Ook de sportcoördinatoren van WSDH waren er om alles in goede banen te leiden, met de hulp van een aantal stagiaires van de opleidingen Sportkunde en Sport & Bewegen.

Schoolsporttoernooi hockey in beeld

Aankomende toernooien

Het schooljaar zit er alweer bijna op. Dat betekent ook dat de meeste schoolsporttoernooien van dit schooljaar gespeeld zijn. Na succesvolle tafeltennis-, basketbal-, schaak- en hockeytoernooien, is alleen beachvolleybal nog aan de beurt. Dit toernooi is voor de groepen 6, 7 en 8 en vindt op woensdag 5 juni plaats bij de Beachvolleybalschool, BVV Beachlife en Sovicos.