21 Nov

Bijna duizend leerlingen voetballen mee met het schoolsporttoernooi voetbal 2023

Op woensdag 8 november namen de Haagse basisschoolkinderen uit groep 8 deel aan het schoolsporttoernooi voetbal door heel de stad. Samen met hun klasgenootjes vormden ze een team en speelden ze tegen kinderen van andere scholen. Er werd gevoetbald door in totaal bijna duizend leerlingen op de velden van de volgende 5 Haagse voetbalverenigingen:

  • SV Erasmus (stadsdeel Escamp Zuid)
  • SVV Scheveningen (stadsdeel Scheveningen)
  • VV Haagse Hout (stasdeel Haagse Hout)
  • Quick Steps (stadsdeel Escamp Noord)
  • SV Houtwijk (stadsdeel Loosduinen)

Leerkrachten én ouders stonden langs de lijn voor de support. Met ruim 100 teams waren er genoeg teams om aan te moedigen. Vanwege het herfstweer wel met paraplu boven het hoofd, maar het weerhield te kinderen er niet van om door weer en wind te rennen voor hun team. Ook de scheidsrechters waren niet gemaakt van suiker: met de hulp van tweedejaars HALO studenten werden de wedstrijden aangekondigd & gefloten door aanstaande sportdocenten. Wij zijn ontzettend blij de inzet van de sportstudenten én met die van de vrijwilligers van de voetbalverenigingen. Hun inzet was essentieel en maakten het toernooi ook nog erg gezellig voor als de jongens, meiden én begeleiders binnen even een hapje of drankje wilden scoren.

Beelden schoolsporttoernooi voetbal 2023

Wij kunnen jullie vertellen over het toernooi, maar in onderstaande aftermovie kunnen jullie het ook zelf zien!

Bekijk hieronder en via Instagram nog meer foto's van woensdag 8 november.

Sportiviteit wordt beloond!

Na afloop van het toernooi kregen alle deelnemers een vaantje als beloning, medemogelijk gemaakt door de KNVB. Naast de prijzen voor de uiteindelijke kampioenen, hebben wij tijdens het toernooi ook gekeken naar sportiviteit. Op basis van opvallend sportieve en positieve acties, hebben sommige teams een speciale prijs voor Fairplay ontvangen! Buurtsportcoaches Jeanny & Suzy zijn persoonlijk langs de scholen geweest om de Fairplay prijzen uit te delen, en wat waren de kinderen daar blij mee!

Aankomende schoolsporttoernooien

Het hele schooljaar worden er wel schoolsporttoernooien georganiseerd, allemaal gericht op een specifieke sport. Deze maand is Badminton ook nog aan de beurt voor groepen 4,5 en 6. Begin 2024 wordt tafeltennis gehouden voor de bovenbouw. Daarna volgen sporten als turnen & basketbal. Maar ook de denksport doet mee: in februari is er een schoolsporttoernooi schaken!