21 Mrt

Stadsdeel in de spotlight 2024: Laak (1)

Elke twee maanden zetten wij een nieuw Haags stadsdeel in de spotlight. Deze keer is dat stadsdeel Laak! In dit item hebben wij het over de Jr. NBA 3X3 League bij Sporthal ’t Zandje, nemen wij een kijkje bij onze collega’s Quincy & Ikenna die Streetsport activiteiten organiseren op verschillende playgrounds in Laak en gaan wij langs op de club van sportcoördinator Jeanny.

In de spotlight:

Jr. NBA League bij Sporthal 't Zandje

Op donderdag 25 januari ging de Jr. NBA League van start voor Haagse basketbaltalenten uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De middag begon met een Draft, waar elk deelnemend team gekoppeld werd aan een NBA team waarvoor zij de rest van de competitie spelen. Ook kregen de jonge basketballers een clinic 3X3 basketball, zodat zij goed voorbereid de eerste competitieronde in konden gaan. Inmiddels is de Jr. NBA League op volle toeren en zijn de eerste twee competitierondes al gespeeld. Op donderdag 18 april wordt de derde competitieronde gespeeld en op 23 mei de vierde ronde. De beste teams spelen op vrijdag 7 juni de finale op een outdoor veld.

Op de club van Jeanny

Het is weer tijd voor een nieuwe 'Op de club van'. Deze keer bezochten wij sportcoördinator Jeanny, die al ruim twee jaar de Haagse amateurvoetbalclub HVV Laakkwartier ondersteunt. Jeanny heeft zelf een grote passie voor voetbal en brengt deze over op de trainers van de Laakse voetbalclub. Zij geeft hen een-op-een begeleiding en analyseert de trainingen. Met handige tools tilt Jeanny het clubkader van HVV Laakkwartier naar een nog hoger niveau. Ook werkt Jeanny samen met de voetbalvereniging aan het thema 'Open club'. HVV Laakkwartier zet zich op verschillende manieren in voor de maatschappij en is nauw verbonden met de inwoners uit de wijk. Jeanny hoopt in haar rol als sportcoördinator zich nog lang te blijven inzetten voor HVV Laakkwartier en samen met de club veel te kunnen betekenen voor de wijk.

Streetsport met Quincy & Ikenna in stadsdeel Laak

Stadsdeel Laak kent verschillende playgrounds. Zo is sportleider Streetsport Rémy vaak te vinden op playground Lipa, waar een groot voetbalveld is waarop fanatiek gevoetbald wordt. Bij playground Ketelveld dribbelen de kinderen erop los op het basketbalveldje samen met buurtsportcoaches Ikenna en Mayar. Buurtsportcoach Streetsport Quincy organiseert een verscheidenheid aan activiteiten bij 't Zandje en De Wissel. Ook bij playground Laakveld kan de jeugd zich vermaken met de verschillende sportactiviteiten die daar georganiseerd worden. Op 3 april wordt daar het nieuwe seizoen van de Streetsport geopend met een Kick off. Van 13:00 tot en met 17:00 uur is onder andere Badmintonschool Learn To Fly hier aanwezig voor Let's Play Net!

Stadsdeel in de spotlight: Laak deel 2

In deel 2 van Stadsdeel in de Spotlight gaan wij op bezoek bij sportcoördinator Mark en nemen wij een kijkje op ‘zijn’ roeivereniging H.S.R.V. Pelargos. Ook bezoeken wij de Kick off bij Krajicek Playground Laakveld en trappen wij een balletje mee tijdens het ADO Festival bij Playround Lipa.