05 Jun

Stadsdeel in de spotlight 2024: Leidschenveen-Ypenburg

Deze maand staat stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg in de spotlight. In deze editie gaan we op bezoek bij sportcoördinatoren Rebekka en Jacqueline. Zij geven verenigingsondersteuning bij Hercules Handbal. Ook nemen we een kijkje bij het ADO Festival in Ypenburg op Playground Oeverwallaan en gaan we langs bij de WSDH 070 Cup.

Op de club van Rebekka & Jacqueline

In deze editie van 'Op de club van' gingen we langs bij Rebekka en Jacqueline. De sportcoördinatoren geven beiden verenigingsondersteuning bij Hercules Handbal in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Rebekka houdt zich bezig met het thema vrijwilligers. Zij zorgt er onder andere voor dat er in samenwerking met de vrijwilligerscommissie een tool wordt geïntegreerd waarmee de verenigingstaken eerlijker verdeeld worden op de vereniging. Jacqueline biedt ondersteuning op de thema's kader en leden. Momenteel ondersteunt zij een trainersgroep en is zij samen met de technische commissie bezig met het opzetten van een doorlopende trainerslijn die geborgd wordt op de club.

ADO Festival bij Oeverwallaan

Het tweede ADO Festival van dit jaar vond plaats bij Playground Oeverwallaan in Ypenburg. Trainers Kaya en Chimène van ADO Den Haag verzorgden samen met de sportleiders van WSDH wat voetbaloefeningen op de playground. Daarna vond het toernooi plaats. Ook konden de deelnemers stormen over de ADO attracties en scoren in het ADO-gatendoek. Halverwege de dag viel de regen met bakken uit de lucht en moest er voortijdig met het toernooi gestopt worden. Desalniettemin hebben de kids genoten van het ADO Festival bij Oeverwallaan.

WSDH 070 Cup

Dit jaar organiseert WSDH voor het eerst de WSDH 070 Cup. Dit is een voetbaltoernooi voor jongens en meiden in twee leeftijdscategorieën. In elk stadsdeel vinden er voorrondes plaats, waarna er per leeftijdscategorie één jongensteam en één meisjesteam als winnaar uit de bus komen. Vanaf september spelen deze teams in de competitie tegen de andere stadsdelen. De beste vier teams gaan door naar de finale, die in december 2024 plaatsvindt. Ook in Leidschenveen-Ypenburg speelden de voetbalteams de voorrondes. Op Playground Oeverwallaan werden er spannende wedstrijden gespeeld onder leiding van sportleiders Jarno en Jursey.

Sporten in Leidschenveen-Ypenburg

In stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg is het nooit saai. Het stadsdeel kent drie playgrounds: Blauwe Kooi, De Blauwe Loper en Oeverwallaan. Hier organiseren sportleiders en buurtsportcoaches Jarno, Jursey, Leroy, Ethan en Ikenna de leukste sportactiviteiten. De sportcoördinatoren van WSDH geven verenigingsondersteuning bij sportverenigingen Hercules, SV Leidschenveen en HC Ypenburg. Ook bij verschillende basisscholen verzorgen de docenten naschoolse sportactiviteiten een divers aanbod aan sportlessen.

Nieuwe editie van Stadsdeel in de spotlight

Volgende maand staat er weer een nieuw stadsdeel in de spotlight, namelijk het zonnige Scheveningen. Houd onze website in de gaten voor de laatste blogs en updates!