12 Apr

Stadsdeel in de spotlight: Laak

Iedere 2 maanden zetten wij een Haags stadsdeel in de spotlight. In april en mei nemen wij jullie mee in de sportactiviteiten en verenigingsondersteuning in stadsdeel Laak. In de eerste week van april zijn we gestart met de Streetsport Kick-offs, maar er zijn nog veel meer activiteiten (en verrassingen) deze periode. Lees dus snel verder!

In de spotlight:

  • Streetsport & Kick-off Lipa
  • Verenigingsondersteuning bij HVV Laakkwartier, HSU & The Jumpers
  • Naschoolse sportactiviteiten in Laak
  • Onderweg naar de regio... Laak!

Streetsport & Kick-off playground Lipa

In april zijn we begonnen met de Streetsport Kick-offs. Op 5 april was de Kick-off bij Playground Lipa! De mensen uit de buurt en kinderen van omliggende scholen, zoals de Regenboog, hebben genoten van een middag vol sport en bewegen. Van skateboarden en boksen tot dansen of voetballen met de Streetwise Cup! Bekijk de video van Rémy op Instagram! Verder kun je onderaan dit bericht nog wat foto's bekijken.

De Kick-off was bij Lipa, maar er zijn nóg 3 playgrounds in Laak waar je terecht kunt voor Streetsport:

  • Playground Laakveld
  • Playground Ketelveld (Cruyff Court Eljero Elia)
  • Playground 't Zandje

Met welke buurtsportcoaches je kunt sporten hangt af van het moment waarop je komt en de locatie. Carlos, Esmeralda en Ikenna zijn actief bij Ketelveld. Carlos en Ikenna tref je ook bij Laakveld en daarnaast is Ozcan bijna iedere dag bij deze playground! Ook met Sellam en Rémy kun je sporten bij Laakveld. En kom je speciaal voor Rémy? Ga dan naar Lipa, waar hij op maandag en vrijdag van 15:00 tot 21:00 uur te vinden is!

In het Streetsport rooster van Laak kun je een overzicht zien van wanneer onze buurtsportcoaches aanwezig zijn om Streetsport te organiseren!

Verenigingsondersteuning bij HVV Laakkwartier, HSU & The Jumpers

In stadsdeel Laak ondersteunen wij sportverenigingen HVV Laakkwartier, The Jumpers en de Haagse Skate Unie.

Sportcoördinator Marc is al sinds 2013 actief bij HVV Laakkwartier! In deze 10 jaar is er ontzettend veel gebeurd: van het aanbrengen van structuur tot het opleiden van kader en het aanstellen van coördinatoren. HVV Laakkwartier is meer dan voetbal alleen en staat centraal in de wijk. Ze organiseren ook maatschappelijke projecten, G-voetbal, Kickfit en meer! Naast Marc richt Jeanny, sportcoördinator meidenvoetbal, zich specifiek op de ontwikkeling van het meidenvoetbal bij HVV Laakkwartier.

Ook HBV The Jumpers wordt ondersteund door 2 sportcoördinatoren: Julie en Jacqueline. Als laatste zet Jan-Willem, sportcoördinator skateboarden, zich in voor de Haagse Skate Unie. Voor de volgende editie gaan wij in gesprek met een van deze verenigingen. Ben je benieuwd naar welke vereniging dit is? Blijf ons dan volgen!

Naschoolse sportactiviteiten

Onze sportcoördinatoren organiseren daarnaast nog naschoolse sportactiviteiten om kinderen op scholen in Laak kennis te laten maken met bepaalde sporten. Julie en Jacqueline hebben naschoolse basketbal lessen verzorgd bij de Prins Willem Alexanderschool en de Willem Drees School. En OBS De Kameleon had Jan-Willem wekelijks op bezoek voor skateboard lessen. Het doel van de naschoolse sportactiviteiten is dat de kinderen doorstromen naar een vereniging of playground, waar zij structureel kunnen bewegen en sporten.

Onderweg naar de regio... Laak!

In het Tv-programma 'Onderweg naar de regio' komt Erik Burgers op allerlei plekken in Nederland. Onlangs is hij langs geweest bij playground Laakveld én HVV Laakkwartier om in gesprek te gaan over de werkzaamheden van buurtsportcoaches Ozcan en Jeanny Harders. Het item is te zien op televisie! Op zondag 16 april om 15:30 wordt dit uitgezonden op RTL 4. Kijken dus!

Laak in de spotlight: deel 2

In mei verschijnt de tweede editie van stadsdeel Laak in de spotlight en delen we verhalen van deelnemers en/of mensen van sportverenigingen in Laak. Neem jij zelf deel aan een activiteit en lijkt het je leuk om je ervaring te delen? Of heb jij als vereniging of school in Laak een ontzettend leuk initiatief op het gebied van sport en bewegen? Neem dan contact met ons op en misschien verschijn jij wel in het tweede deel van Stadsdeel in de spotlight: Laak!

Bekijk hieronder nog beelden van de Streetsport Kick-off bij Lipa: