11 Apr

Streetsport luidt het nieuwe seizoen in met vijf Kick-off’s

De eerste week van april stond in het teken van de Streetsport Kick-off's. Met de Kick-off's trappen wij het nieuwe seizoen van Streetsport af. Dit seizoen gebeurde dat bij 5 verschillende playgrounds in de stadsdelen Escamp, Laak, Centrum, Scheveningen en Segbroek. Met hier en daar een zonnestraal waren de kinderen fanatiek aan het sporten en maakten zij vooral veel plezier met elkaar en natuurlijk met onze buurtsportcoaches.

Kick off's Oranjeplein en Moerwijk

De Kick-off week begon bij Krajicek Playground Oranjeplein. De buurtsportcoaches pakten hier groots uit met 3x3 basketball, een voetbaltoernooi en pickleball. Voor de spring-in-'t-veld was er een grote stormbaan waarover geklauterd, gerold en gesprongen werd. De waaghalzen lieten zelfs wat salto's zien. Ook kwamen buurtsportcoaches Siamak en Melizano langs om de kids een clinic zelfverdediging te geven. In Sporttuin Moerwijk mochten de buitjes de pret niet drukken. Gewaad in regenpak en capuchon speelden de kinderen fanatieke wedstrijdjes pickleball. Ook stond er in de sporttuin een bungee run. Dit is een opblaas attractie waar twee personen tegelijk de strijd met elkaar aangaan. De deelnemers worden vastgemaakt aan een elastiek en moeten zo snel mogelijk naar voren rennen, maar worden tegelijkertijd teruggetrokken door het elastiek. Om te kunnen winnen, moeten de deelnemers over veel doorzettingsvermogen, kracht en een goede instelling beschikken.

Sporttuin Duindorp en Laakveld

Op woensdag 3 april organiseerden wij twee Kick-off's: in Sporttuin Duindorp en Laakveld. In Duindorp deden de kinderen mee aan verschillende challenges, was er een graffiti workshop en vond er een bubbelvoetbal toernooi plaats. Bij Laakveld kwam Badmintonschool Learn to Fly langs om bij het metalen Let's Play Net badminton te spelen. Op steeds meer playgrounds in Den Haag kan door dit metalen net op eenvoudige wijze worden gebadmintond. Samen met de buurtsportcoaches speelden de kinderen flink wat spannende rally's. Ook maakten de kids de mooiste panna's op het pannaveldje, stormden zij over de stormbaan en deden zij mee aan een spannend voetbaltoernooi.

Newtonplein sluit de Kick-off week af

De Kick-off week sloten wij af bij Newtonplein. Ook hier was een stormbaan en pannaveldje te vinden. De kinderen vermaakten zich daarnaast met boogschieten, voetbal challenges en een vechtsport clinic. Met de Kick-off's luidde WSDH het nieuwe seizoen in. Het hele jaar door kunnen de kids uit Den Haag komen sporten op de playgrounds. Hier bieden onze buurtsportcoaches een divers aanbod aan sport- en spelactiviteiten aan. Naast dat het super leuk is om in de buurt te sporten, is het ook nog eens helemaal gratis. Kom je snel een keer langs op een van onze playgrounds?

Aftermovie Kick-off bij Laakveld