26 Jan

Turninstuif voor Haagse basisscholen: Sportcampus Zuiderpark omgetoverd tot Turnparadijs

De leerlingen van de groepen 1 tot en met 5 kwamen in grote getale naar Sportcampus Zuiderpark. Daar vond op woensdagmiddag 24 januari de Turninstuif plaats. De bijna 200 gymnasten in spe konden de hele middag hun mooiste salto's, radslagen en zweefstanden laten zien.

De gymzaal van Sportcampus Zuiderpark was door sportcoördinator Claudia van Den Berg van WSDH, in samenwerking met de studenten van de Haagse Hogeschool, omgebouwd tot turnparadijs. 12SPRINGS zorgde voor alle turnmaterialen en attributen in de zaal.

Een middag vol sport en plezier tijdens de Turninstuif

Gedurende de middag konden de deelnemers, die speciaal hun mooiste turnpakjes uit de kast hadden getrokken voor dit turnspektakel, verschillende onderdelen van de turnsport uitproberen. Op de trampolines en luchtkussens werden ingewikkelde salto's en koprollen gemaakt. Tegen de muur oefenden de kinderen met de handstand en op de balk perfectioneerden de deelnemers hun zweefstand. Ook zwierden de deelnemers elegant door de zaal aan de ringen. De deelnemers kregen ruim de tijd voor elk onderdeel en daarna draaiden zij door, zodat de zij op elk onderdeel hun turntalenten konden ontdekken en verbeteren. Op de tribune boven de gymzaal zaten de ouders van de kinderen trots te kijken naar alle prachtige turnoefeningen die deze middag tentoongesteld werden.

Aankomende schoolsporttoernooien

Het hele schooljaar door worden er sporttoernooien en -activiteiten georganiseerd voor de basisscholen in Den Haag. De meeste sportactiviteiten vinden plaats op woensdagmiddag na schooltijd. Op woensdagmiddag 31 januari vindt het basketbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 plaats. In februari zijn de denksporters aan zet tijdens het schaaktoernooi voor de groepen 3 tot en met 8. Op de website van de gemeente Den Haag vindt u het hele programma voor dit schooljaar.

Turninstuif in beeld

De sierlijke turnoefeningen van de deelnemers hebben wij natuurlijk in beeld gebracht. Hieronder vindt u een kleine impressie van de Turninstuif: