06 Jul

WSDH Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen

Iedere 2 maanden zetten wij een stadsdeel in het zonnetje! De zomer en het strand zijn natuurlijk niet van elkaar weg te denken. Daarnaast is Den Haag uitgeroepen tot European Capital of Sport in 2022, en het strand speelt daar een grote rol in. Op en om het strand van Scheveningen zijn genoeg dingen te beleven deze zomer: Korfbalvereniging KVS zet de succesvolle 'Kangoeroe Klup' door, er zijn volop Streetsportactiviteiten in Scheveningen, er is het WK Jeugd Zeilen, er zijn surfkampen en er is een surffestival! Je leest er alles over in dit artikel.

Deze zomer in de spotlight:

  • Korfbalvereniging KVS zet de Kangoeroe Klup door šŸ¦˜
  • Streetsport zomeractiviteiten ā˜€ļø
  • Jeugd WK Zeilen - 50e editie! ā›µ
  • Surfen als naschoolse sportactiviteit! šŸ„
  • Surffestival en NK Surftour

Korfbalvereniging KVS zet de succesvolle Kangoeroe Klup door

Vorig jaar werd door de Haagse korfbalverenigingen en onze sportcoƶrdinator korfbal (Tymen Mos) gesignaleerd dat er te weinig nieuwe jeugdleden op de korfbalsport afkwamen. Tymen zocht de oplossing voor deze uitdaging breder en is een samenwerking gestart met 7 korfbalverenigingen in Den Haag. Korfbalvereniging KVS uit Scheveningen was ook onderdeel van deze samenwerking.

Het idee: alle korfbalverenigingen richten een Kangoeroe Klup op. Dit zijn wekelijkse trainingen waarbij de focus ligt op de breed motorische ontwikkeling van kinderen, in plaats van alleen op de specifieke korfbalvaardigheden. Ondertussen worden de trainers van de korfbalverenigingen opgeleid door WSDH en zijn er samenwerkingen gestart Ć©n gelden binnengehaald om promotie, materialen en mensen te faciliteren voor het plan.

De laatste maanden hebben alle 7 verenigingen er alles aan gedaan om meer nieuwe jeugdleden aan te trekken door middel van de Kangoeroe Klup en speciale Kangoeroedagen . Deze dagen werden goed bezocht (zie het artikel hieronder). De resultaten worden op dit moment nog onderzocht en gepubliceerd zodra bekend.

Binnenkort komt WSDH met een uitgebreid artikel over de Kangoeroe Klup, inclusief alle resultaten.

Dit artikel is afkomstig uit de Scheveninger (vrijdag 13 mei)

Zomerse Streetsport activiteiten

Om de zomer goed te beginnen gaan vanaf volgende week de zomerroosters van Streetsport in. Onze buurtsportcoaches zullen meer op de playgrounds staan. Kortom: meer Streetsport! Dit geldt voor alle playgrounds in Den Haag. In Scheveningen kun je bij playgrounds Haringkade, Dr. de Visserplein, en de Haagse Sporttuin Duindorp terecht voor Streetsport. Onze sportleiders die daar staan, zijn Janou, en Esmahan. Als je niets wil missen, volg ze dan op Instagram!

Niet bekend met Streetsport? Check de video hieronder!

Wil je weten waar de playgrounds in Scheveningen zijn? Check onderaan de Streetsport pagina onze kaart met alle playgrounds bij jou in de buurt.

Bekijk de video!

Jeugd WK Zeilen - 50e editie!

Gemeente Den Haag is dit jaar gaststad van het Allianz Jeugd WK zeilen (van 8-15 juli). Talent, topsport en plezier komen hier samen. De kandidaten gaan strijden tegen elkaar om de wereldtitel te bemachtigen. Tegelijkertijd worden er leuke, sociale activiteiten georganiseerd voor de deelnemers waardoor er mooie vriendschappen ontstaan. In totaal doen er 450 zeilers (t/m 19 jaar) mee uit ongeveer 70 verschillende landen. En in deze 50e editie wordt ook nog voor het eerst kitesurfen toegevoegd! Dus zoek de tweede week van juli een mooi plekje uit op het strand van Scheveningen en kom kijken bij de wedstrijden!

De afgelopen periode zijn er al verschillende activiteiten georganiseerd ter promotie van het evenement. In mei was Optimist on Tour, hier leerden kinderen kennismaken met watersporten zoals zeilen, kanovaren en suppen. Allemaal onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs. Dit vond plaats bij Kanovereniging Windhappers Ć©n HSRV Pelargos. Dit waren zonnige dagen waarbij ruim 570 kinderen mee hebben gedaan! Om een vervolgstap te maken in de watersport, is het belangrijk dat de afstand naar watersportverenigingen of vaarscholen niet te groot is. Daarom konden de kinderen voor een laagdrempelige, tweede kennismaking terecht bij de mobiele zeilles. Hier kregen ze 1,5 uur les van een instructeur van een Haagse vereniging die bij het Watersportverbond aangesloten is. Het is goed dat de mobiele zeilles is geĆÆntroduceerd, want ook daar liepen de inschrijvingen snel vol!

Zelf kennismaken met verschillende watersporten?

Tijdens het Jeugd WK Zeilen is Optimist on Tour van 12 t/m 14 juli te vinden bij Wateringse Veld. Schrijf je hiervoor in bij Optimist on Tour en doe gratis mee!

Optimist on Tour

Surfen als naschoolse sportactiviteit

Surfen is dƩ ultieme zomersport aan het strand. Wist je dat er scholen zijn die meedoen aan naschoolse surflessen? WSDH biedt deze surflessen aan bij surfscholen in Scheveningen!

VĆ³Ć³r de zomer zijn er al veel naschoolse sportlessen gegeven bij surfscholen door onze sportcoƶrdinator surfen, Mark Kegel. Verschillende scholen in de buurt van Scheveningen kwamen naar het strand om bij een van de surfscholen met de klas een les surfen te volgen. Op dit moment zijn de naschoolse sportlessen afgelopen, maar er zijn van de zomer hele gave surfkampen waar je aan mee kan doen. Dit is voor iedereen, dus ook als het je leuk lijkt maar je hebt nog nooit een surfplank aangeraakt ben je van harte welkom bij een van de surfscholen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het surfkamp bij Aloha! Bij Aloha ga je surfen, maar doe je ook andere activiteiten zoals skaten, freerunnen of t-shirts maken. Er is goede begeleiding door een vast team aan leraren en begeleiders die ieder jaar bij dit mooie uitje zijn!

Vanuit de naschoolse sportlessen die Mark heeft gegeven, zijn er al kinderen die zich hebben opgegeven voor de surfkampen. Daarnaast is Mark begonnen bij Holland Surfing Association (HSA), waar hij ondersteuning zal bieden op de thema's vrijwilligersbeleid en ledenwerving, -binding en -behoud. Met deze ondersteuning heeft de HSA als doel meer mensen te laten kennismaken met de surfsport.

Surffestival en de NK Surftour

Als je dacht dat surfen alleen een wedstrijdsport is, dan heb je het mis. Op zaterdag 27 augustus is er bij Shore een surffestival!

Ook na de zomer ligt de sport in het water nog niet stil, want in het najaar wordt de NK Surftour gehouden. Tijdens dit officiƫle Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er op verschillende locaties, waaronder Scheveningen, gestreden om de titel Nederlands Kampioen!

WSDH Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen (deel 2)

Kortom, met Streetsport, zeilwedstrijden, surfkampen en een knallend surffestival is er genoeg te beleven in Scheveningen deze zomer. Wij hebben er heel veel zin in en hopelijk jullie ook!

Doe jij mee aan een activiteit en wil je jouw ervaring delen? Neem dan contact op en wie weet verschijn jij eind augustus in het tweede deel van WSDH Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen.