20 Jun

Finale van de Jr. NBA 3X3 League

Op 25 januari ging de Jr. NBA 3X3 League van start voor teams uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs in Den Haag. De League werd gespeeld zoals bij de echte NBA League: het begon met een draft, daarna werd er een aantal competitiewedstrijden gespeeld en tot slot de finale. Deze finale vond op vrijdag 7 juni plaats. Ook het team van Playground 't Zandje, onder begeleiding van WSDH buurtsportcoach Quincy, was van de partij.

14 teams strijden om een plek in de finale tijdens de Jr. NBA 3X3 League

Op 7 juni waren The Finals van de Jr. NBA 3X3 League. Dit was de dag waar alle teams al maandenlang naar uitkeken. Alle 14 teams waren aanwezig en streden om de Jr. NBA Championship ring! De dag begon met een introductie van de host. Een DJ zorgde met zijn muziek voor een goede sfeer. De teams werden verdeeld in een knock-out schema en streden voor een plek in de finale.

Team Playground 't Zandje behaalt de halve finale van de Jr. NBA 3X3 League

Ook de deelnemers van Playground ’t Zandje/ LA Clippers, die begeleid werden door buurtsportcoach Quincy, streden voor een plek in de finale. Met 3 gewonnen wedstrijden behaalde zij de halve finale waar zij het op moesten nemen tegen The Golden State Warriors. Na een zwaar bevochten wedstrijd waren de Warriors uiteindelijk de winnaars en gingen zij door naar de finale. Na de verloren halve finale, moesten de LA Clippers spelen tegen The Memphis Grizzlies voor de derde plaats. Beide teams lieten zich van hun beste kant zien en het werd een ruwe, maar ook sportieve wedstrijd. Uiteindelijk mochten de Grizzlies zich de winnaar van deze wedstrijd noemen en werden zij derde in de Jr. NBA League.

Strijden om de Championship ring

De Finale werd gespeeld door de Warriors en de Minnesota Timberwolves. Dit waren twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Met goed spel en mooie punten van beide kanten, werd uiteindelijk de Minnesota Timberwolves gekroond tot Champions en mochten zij de NBA Championship rings ontvangen en de trofee omhoog houden.