28 Mrt

Hengelsportvereniging GHV / Groene Hart verkent nieuwe maatschappelijke beweegactiviteiten

Sinds 2022 ondersteunt WSDH de hengelsportvereniging GHV / Groene Hart. Op dat moment was dat voor het eerst dat een hengelsportvereniging in Nederland ondersteuning kreeg van een sportcoördinator. GHV / Groene Hart heeft een gezellig en toegankelijk clubhuis aan het water. Het omliggende park biedt uitstekend de mogelijkheid voor een wandeltocht of andere activiteiten in de natuur. De hengelsportvereniging ziet hier kansen voor het organiseren van maatschappelijke activiteiten. In deze blog lees je meer over de plannen van GHV / Groene Hart en de ondersteuning vanuit WSDH.

In het vorige artikel over deze vereniging gingen wij onder andere in op de maatschappelijke impact van vissen. De fysieke inspanning in combinatie met de groene omgeving maakt vissen een gezonde sport. Bovendien is het laagdrempelig: iedereen kan de sport beoefenen, ook veel mensen met een fysieke beperking. Voor een hengelsportvereniging liggen er kansen om deze maatschappelijke impact nog meer te benutten.

GHV / Groene Hart ziet deze kans en wil graag meer doen met sociaal-maatschappelijke activiteiten voor verschillende doelgroepen. De vereniging krijgt van WSDH specifiek ondersteuning op het thema Open club. De sportcoördinator die de vereniging ondersteunt en dit proces begeleidt is David Fliers. Samen met Ton van der Spiegel (voorzitter) en de rest van het bestuur van GHV / Groene Hart, gaan zij aan de slag om de vissport als middel in te zetten om verschillende doelgroepen in beweging te brengen. GHV / Groene Hart werkt samen met Michael Lieffering, business- en vitaliteitscoach bij Outscape, om dit daadwerkelijk uit te voeren. Op dit moment verkent de vereniging de mogelijkheden voor een nieuwe activiteit, en binnenkort zal de eerste pilot plaatsvinden.

Wij zijn trots dat wij verenigingen zoals GHV / Groene Hart handvatten aan kunnen reiken zodat zij nóg meer kunnen betekenen op maatschappelijk gebied. Dit draagt bij aan ons doel om nog meer Hagenaars in beweging te brengen!

Wilt u ondersteuning van een sportcoördinator? Als Haagse sportvereniging kunt u dit aanvragen:

Benieuwd naar het aanbod van hengelsportvereniging GHV / Groene Hart?