11 Okt

SCOOL organiseert voetbaltoernooi voor basisschoolkinderen bij ‘Open club’ HVV Laakkwartier

Op woensdag 11 oktober hebben basisschoolkinderen uit Laak een sportieve middag gehad bij HVV Laakkwartier. In deze blog lees je over het schoolvoetbaltoernooi én over HVV Laakkwartier als voorbeeld van een 'Open club'.

Schoolsport Club Onderwijs & Omgeving Laak (afgekort: SCOOL) is een schoolsport-vereniging in stadsdeel Laak. Het is een samenwerkingsverband van diverse scholen en sportaanbieders en -verenigingen. SCOOL organiseert sportieve activiteiten voor leerlingen in Laak en wil daarmee de samenwerking tussen de buurt, onderwijs en sport versterken.

Het voetbaltoernooi is een voorbeeld van zo'n activiteit. En hoe mooi is het dat dat georganiseerd kan worden op de mooie velden van lokale voetbalvereniging HVV Laakkwartier! De kinderen die het veld op stapten deze middag kwamen van één van de zes deelnemende scholen: De Kameleon, Prins Willem Alexander School, De Baanbreker, Dr. Willem Drees, Gerth van Wijkschool en De Horizon. Onze buurtsportcoaches Ozcan, Quincy, Rémy en Carlos waren hier scheidsrechter en hebben de fanatieke wedstrijden in goede en sportieve banen geleid.

HVV Laakkwartier opnieuw voorbeeld van een 'Open club'

Er wordt steeds meer gerealiseerd dat de sport en sportvereniging kan worden benut om bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan gezondheid, sociale verbinding en (talent)ontwikkeling. Een sportvereniging kan zo veel méér zijn dan alleen een sportvereniging. Zo kunnen deze worden ingezet voor het onderwijs, naschoolse opvang en de buurt.

HVV Laakkwartier is al eerder in beeld geweest dankzij haar maatschappelijke activiteiten. Zo hadden zij in 2021 een samenwerking gestart met Stichting Middin. Ook met dit schooltoernooi laat de sportvereniging zien dat ze erg maatschappelijk betrokken zijn. Daarnaast zijn ze op het gebied van positieve sportcultuur al bezig geweest met thema's als normen, waarden en gedragsregels (blog: normen, waarden en gedragsregels bij HVV Laakkwartier) én respect en inclusie (blog: door de ogen van HVV Laakkwartier).

Ben je benieuwd hoe jij met jouw sportvereniging meer kunt betekenen op maatschappelijk gebied? Of een positieve sportcultuur kan creëren of verder kan ontwikkelen binnen je vereniging? Lees meer over onze thema's binnen verenigingsondersteuning of neem contact met ons op!

Foto's schoolvoetbaltoernooi