20 Dec

Sportleider Leroy wint Richard Krajicek Prijs voor Playground Ketelveld bij 50e Haags Sportgala

Op maandag 18 december vond de 50e editie van het Haags Sportgala plaats. Alle mensen met een sporthart in Den Haag kwamen naar deze avond om de sportprestaties van 2023 én het plezier in sport te vieren. Net als vorig jaar werd het Haags Sportgala gehouden in de Sportcampus Zuiderpark! De topsporthal was omgetoverd tot een feestelijke theaterzaal waar de prijzen werden uitgereikt.

Sportprijzen werden uitgereikt binnen verschillende categorieën zoals sportman, -vrouw, -ploeg, maar ook coach & scheidsrechter van het jaar. Voor het derde jaar op rij werd ook de Richard Krajicek Prijs uitgereikt. Deze prijs is voor het beste sportinitiatief op sociaal-maatschappelijk gebied, georganiseerd door scholarshippers van de Krajicek Foundation.

Genomineerd waren scholarshippers Hamza El Boudounti, Bose Flohlich en WSDH sportleider Leroy Gompel. Dankzij de goede organisatie en creatieve opzet van hun evenement, verdienden ze allemaal een geldbedrag voor hun playground. Hiermee kunnen ze investeren in bijvoorbeeld nieuwe materialen of faciliteiten. Leroy zijn evenement werd als beste beoordeeld door de jury en hiermee won hij € 500 euro voor Krajicek Playground Ketelveld in Laak.

Met dit geldbedrag is er ruimte om verschillende elementen op de playground te vernieuwen of juist iets nieuws aan te schaffen voor de playground in Laak. Als het aan Leroy ligt, begint hij bij het basketbalveld: 'Het voetbalveld is nog goed, maar de baskets zijn aan vernieuwing toe. Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat we snel weer goede baskets hebben zodat de bal weer in het netje valt als je hem erin gooit!'

Ook scholarshippers Bose en Hamza gingen naar huis met een geldbedrag van respectievelijk 300 en 200 euro voor playground Deltaplantsoen in stadsdeel Centrum en Spaarwaterstraat in stadsdeel Haagse Hout.

Namens WSDH zijn wij dankbaar om zo'n podium te krijgen tussen al deze (top)sporters en Haagse sporticonen. Het laat zien hoe belangrijk het werk is dat onze buurtsportcoaches dagelijks verrichten bij scholen, verenigingen en op de playgrounds. Sport inspireert en verbindt!

Wij kijken uit naar een 2024 vol sport en bewegen, samen met de Krajicek Foundation en andere partners!

Richard Krajicek Prijs evenementen in beeld bij 50e Haags Sportgala

Bekijk hieronder de video van de Richard Krajicek Prijs evenementen in 2023: