Krajicek Foundation

Let's Play - Krajicek Foundation

Dankzij de Krajicek Foundation kunnen we meer kinderen laagdrempelig in beweging brengen in een sportieve en veilige omgeving. De samenwerking met de stichting bestaat uit:

  • Krajicek Scholarships, de Krajicek Foundation financiert studiebeurzen voor jongeren die zich op een positieve manier onderscheiden in de wijk waar zij opgroeien. Dit zijn bijvoorbeeld jongeren die iets organiseren voor anderen, rolmodellen in de wijk. WSDH begeleidt deze jongeren in de dagelijkse praktijk op de Haagse playgrounds en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van hun sportieve carrière.
  • Krajicek Academy, hiermee biedt de stichting scholingen aan voor de Haagse Krajicek scholarshippers en de sportleiders en buurtsportcoaches van WSDH.
  • Krajicek events & projecten, dit zijn regionale, landelijke en internationale sportevents. WSDH organiseert de Haagse voorrondes en stadsfinales en coacht de jeugd op de regionale, nationale en internationale events.

Krajicek Playground

‘De kracht van Krajicek Playgrounds is de combinatie van een veilige plek en de juiste begeleiding’ – Krajicek Foundation

Om de impact van de Krajicek Playgrounds te meten, voert de Krajicek Foundation regelmatig onderzoek uit. Zo blijkt via Krajicek.nl dat met de komst van een Krajicek Playground:

  • Meer kinderen regelmatiger en diverser bewegen.
  • Gemiddeld 3x per week kinderen meedoen aan onze activiteiten.
  • De sociale veiligheid toeneemt.
  • De buurtbetrokkenheid toeneemt.

Dit zijn voor ons ook belangrijke doelen en resultaten vanwege de link met ons Streetsport programma. Onze buurtsportcoaches staan wekelijks op de pleintjes om impact te maken in de wijken van Den Haag. Deze buurtsportcoaches zijn ook verantwoordelijk voor het begeleiden van Krajicek Scholarshippers: jongeren die sporten en spellen organiseren voor kinderen uit hun buurt, in ruil voor een studiebeurs.

Naast Krajicek Playgrounds staan wij ook op de bekende Cruyff Courts van de Johan Cruyff Foundation. Met het Streetsport programma van WSDH staan wij dagelijks op deze playgrounds om zoveel mogelijk kinderen en jongeren uit Den Haag in beweging te brengen!

Op verjaardag bij de Krajicek Foundation (25-jarig jubileum)

Op de Playground leer je vaardigheden waar je een leven lang profijt van hebt” – Richard Krajicek.

Donderdag 7 juli 2022 stond in het teken van het 25-jarig bestaan van de Krajicek Foundation. Het jubileum werd gevierd bij de toen recent gerenoveerde playground Hondius, de eerste Krajicek Playground van Nederland. Verschillende partners waren aanwezig, net als de kinderen van openbare basisschool de Klimop. Daarnaast bracht koning Willem-Alexander een verrassingsbezoek aan de playground in stadsdeel Segbroek!

Wij van WSDH vonden het geweldig om bij dit feestje te zijn. Op naar de volgende 25 jaar!

Koning Willem-Alexander op bezoek bij het 25-jarige jubileum van de Krajicek Foundation