Johan Cruyff Foundation

Wat doet de Johan Cruyff Foundation?

“De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport-en spelprojecten. Hierbij focussen we ons op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is.  Dit doen we met sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s.” Cruyff-foundation.org, 2024 

Onze samenwerking met de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is een belangrijke partner voor WSDH, in het bijzonder voor het Streetsportprogramma. De samenwerking met de stichting bestaat uit:

  • Cruyff Heroes programma; de Cruyff Foundation stelt materialen, budget en kleding beschikbaar voor het Cruyff Heroes project. Bij dit project begeleiden coaches van WSDH een groep jongeren bij de organisatie van een sporttoernooi op hun eigen Cruyff Court in de wijk.
  • Cruyff events & projecten; de Cruyff Foundation organiseert regionale, landelijke en internationale sportevents. WSDH organiseert de Haagse voorrondes en stadsfinales en coacht de jeugd, op regionale events tot aan internationale events.

Streetsport op de Cruyff Courts

Met Streetsport staan wij op 5 verschillende Cruyff Courts in Den Haag*:

  • Cruyff Court Schilderswijk
  • Cruyff Court Laakveld
  • Cruyff Court Ketelveld
  • Cruyff Court ADO Den Haag
  • Cruyff Court Steenwijklaan

Op deze playgrounds worden iedere week veel verschillende sport- en beweegactiviteiten georganiseerd door onze buurtsportcoaches voor iedereen in de buurt. De veldjes zijn van goede kwaliteit en onze sportleiders vinden het super om hier hun activiteiten te verzorgen!

*Een actueel overzicht van alle playgrounds & Cruyff Courts vind je via: Streetsport locaties in Den Haag.

Blogs

2023: Streetwise Cup sensatie

Meiden van Vermeerpark spelen in Barcelona voor de Streetwise Cup EK14!

 

2021: De impact van een Cruyff Court in de Schilderswijk

Helden uit de Schilderswijk

2022: Jubileum

In onderstaand bericht uit 2022 lees je nog meer over de samenwerking tussen WSDH en de Cruyff Foundation van vóór die periode.

WSDH viert 25 jaar Cruyff Foundation!

2020: Interview met Simon van Rooijen

In gesprek met Simon van Rooijen