27 Okt

WSDH Stadsdeel in de Spotlight: Escamp (deel 2)

In september werd stadsdeel Escamp in de spotlight gezet. In het eerste deel zijn verschillende evenementen aangekondigd met de focus op Urban sporten, waaronder de Stadsspelen Den Haag en een urban sportdag. Op deze evenementen blikken we nu terug!

In de spotlight:

Urban sportdag bij Sporttuin Moerwijk

Op dinsdag 25 oktober was de urban sportdag bij Sporttuin Moerwijk. Samen met Samir en stagiaires bij Sporttuin Moerwijk organiseerde Jan-Willem den Haan, sportcoƶrdinator skateboarden, een middag vol urban activiteiten. De kinderen reden met een BMX over obstakels, probeerden een ollie op het skateboard en oefenden een dans met sportcoƶrdinator Olga. Ook mochten de kinderen hun eigen kunstwerk maken met graffiti. Met een beetje hulp van meester Jan-Willem kwamen ze tot creatieve eindresultaten!

Jan-Willem verzorgt naschoolse sportactiviteiten voor scholen in Den Haag. Iedere donderdag doet hij dit bij Sporttuin Moerwijk. Dan komt basisschool De Kleine Wereld naar de speelplaats om de leerlingen te laten ervaren hoe het is om op een skateboard te staan. Ook met Streetsport staan onze buurtsportcoaches op playgrounds zoals Sporttuin Moerwijk. Door middel van deze activiteiten komen veel kinderen wekelijks in aanraking met (nieuwe) sporten.

Ben je benieuwd naar meer beelden van deze dag? Bekijk dan de Instagram pagina van Streetsport.

Stadsspelen en vechtsportdagen

In het weekend van 17 en 18 september vonden de Stadsspelen plaats in en rondom de Sportcampus Zuiderpark. Haagse sportaanbieders waren hier te vinden om hun sport te delen met de inwoners van Den Haag door middel van een clinic, demonstratie of andere activiteit! De buurtsportcoaches van WSDH waren er ter ondersteuning van de activiteiten. Bij iedere activiteit stonden onze buurtsportcoaches klaar om deelnemers te motiveren en in beweging te brengen!

Lees het volledige bericht over dit sportieve weekend en bekijk ook de video waarin onze buurtsportcoaches tijdens dit evenement vertellen wat we doen:

ADO Den Haag Clinic bij Heeswijkplein

Na de eerste twee ADO Den Haag clinics bij playground Vermeerpark en Sporttuin Duindorp in september, was vorige week alweer de derde ADO clinic! Buurtsportcoaches Sylvana, Hamza, Quincy-jilo, Ruslan en Jeanny bezorgden de kinderen van Heeswijkplein een leuke en sportieve middag.

Bekijk meer info over deze clinics en de data via het bericht:

Volgende stadsdeel in de spotlight

Eerder hebben we stadsdeel Scheveningen al in de spotlight gezet en nu was dit Escamp. In de laatste maanden van 2022 zetten wij stadsdeel Centrum in de spotlight! In stadsdeel Centrum zijn wij veel actief en wij laten jullie graag zien wat we daar allemaal doen. Ben of ken jij een sportvereniging of sportaanbieder in stadsdeel Centrum die iets leuks organiseert in deze periode of een ander mooi initiatief neemt? Neem dan contact met ons op en wie weet verschijnt jouw vereniging wel in het volgende item van Stadsdeel in de spotlight.