14 Sep

WSDH Stadsdeel in de spotlight: Escamp

Iedere 2 maanden zetten wij een Haags stadsdeel in de spotlight. In de zomer was dit Scheveningen. In de maanden september en oktober staat Escamp in de spotlight! De focus ligt deze periode vooral op Urban sports. Urban sports zijn sport- en beweegactiviteiten in de bebouwde omgeving en straatvarianten van volkssporten (zoals speedsoccer). Urban sports zijn de laatste jaren steeds populairder geworden! Wij spelen met name bij Streetsport erg in op deze trend door activiteiten zoals 3x3 basketbal, skateboarden en Baseball5. De komende periode zijn er in Escamp diverse Urban activiteiten waar je aan mee kan doen!

In de spotlight:

Stadsspelen 17 en 18 september

Maak kennis met verschillende sporten! Op 17 en 18 september zijn de Stadsspelen rondom de Sportcampus Zuiderpark. Tijdens de Stadsspelen is er van alles te zien en te doen, zoals Baseball5, skateboarden, volleybal, badminton, turnen, atletiek, basketbal en verschillende vechtsporten! Daarnaast kun je demonstraties van ervaren sporters en dansers bekijken. Ook zijn er gratis fit-testen, advies over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. De activiteiten beginnen om 10:00 uur en duren tot 17:00 uur. Toegang is gratis!

Onderdeel van de Stadsspelen Den Haag is de Haagse Vechtsportdagen! Jeroen Davids (projectmedewerker positieve sportcultuur) en Robin Pot (sportcoƶrdinator boksen) verzorgen workshops over pedagogische vaardigheden van trainers en coaches. Locatie en tijd: VIP terras beach hal, 11.15 tot 12.00 uur.

Ben je geĆÆnteresseerd in sporten bij een vereniging? Ontdek waar je met de Ooievaarspas gratis of met korting kunt sporten.

Blijf op de hoogte van de Stadsspelen!

Het laatste nieuws over het programma van 2022 vind je op www.stadsspelendenhaag.nl. Foto's en video's van de stadsspelen bekijken? Ga dan naar de Facebook of Instagram pagina van Stadsspelen Den Haag.

Quick Steps

Wekelijkse trainingen + feestelijke opening

Op 5 september is Quick Steps gestart met wekelijkse sportactiviteiten in samenwerking met Streetsport en Wijkz. Iedere week zijn er op maandag (15:00 - 17:00 uur) en donderdag (15:00 - 17:30 uur) sportactiviteiten op de velden van Quick Steps. Sportleider Anis gaat de activiteiten organiseren en Migel van Wijkz zal hem ondersteunen. Via de Instagram pagina van sportleider Anis blijf je op de hoogte van de activiteiten bij Quick Steps!

Om de start van deze samenwerking te vieren is er een feestelijke opening bij Quick Steps op woensdag 21 september! Zien we jou daar?

Opleiding

Op maandag 22 augustus vond de eerste WSDH voetbal startbijeenkomst plaats bij voetbalvereniging Quick Steps. Jorge Ferreira, sportcoƶrdinator voetbal bij WSDH, deelde zijn kennis met 10 jeugdtrainers van Quick Steps in het bijzijn van zijn directe collega-sportcoƶrdinatoren. De deelnemers waren zeer enthousiast en vonden het interessant om meer te leren over de doelgroep en het trainersvak. Wil je meer weten hierover? Bekijk dan het nieuwsbericht:

Skateboarden met Jan-Willem

'Skateboardles geven is te gek omdat het een weg is om jezelf te ontwikkelen op verschillende levels van sport, cultuur en lichaam' - Jan-Willem, sportcoƶrdinator skaten.

Sportcoƶrdinator Jan-Willem verzorgt naschoolse sportactiviteiten voor scholen in Den Haag. De eerste naschoolse sportlessen beginnen eind september weer. Op donderdag is Jan-Willem actief in Escamp, bij Sporttuin Moerwijk. Dan komt basisschool De Kleine Wereld naar de speelplaats om de leerlingen te laten ervaren hoe het is om op een skateboard te staan.

Op andere dagen is Jan-Willem ook buiten Escamp actief. Zo staat hij op maandag met zijn skateboard bij OBS Waterland. Op dinsdag gaat hij naar de Haagse Sporttuin Duindorp om de kinderen van OBS de Tweemaster, OBS Houtrust, Oranjeschool en De Meerpaal te leren skateboarden. Op woensdag geeft hij skateboardles bij OBS Dr. Willem Drees. 'Skateboardles geven is te gek omdat het een weg is om jezelf te ontwikkelen op verschillende levels van sport, cultuur en lichaam', zegt Jan-Willem.

Urban sportdag

Naast de naschoolse sportactiviteiten organiseert Jan-Willem ook evenementen. In maart was er bijvoorbeeld een urban sportdag in het Zuiderpark en daarvoor was er een andere bij Skatepark Sweatshop. Op 25 oktober zal er opnieuw een urban sportdag plaatsvinden! Bekijk het event via de knop hieronder voor meer informatie!

ADO Den Haag clinics

Vanaf september zullen wij samen met ADO Den Haag tien clinics aanbieden op playgrounds waar wij wekelijks actief zijn met Streetsport. Op 12 oktober is er een clinic in Escamp bij Heeswijkplein (ADO Den Haag clinic bij Heeswijkplein). Benieuwd naar de overige clinics? Bekijk het bericht hieronder:

Streetsport in Escamp

Sinds een paar maanden staan wij op een extra playground in Escamp. Dit is playground De Gaarde. Bij deze playground staan onze buurtsportcoaches van Streetsport ook iedere week met verschillende sportactiviteiten. Bij de Gaarde tref je Robin, Amal, Tarik en IsmaƩl. Vanwege het aantal playgrounds zijn de Streetsport roosters opgedeeld in 2 delen: Escamp Noord en Escamp Zuid.

Escamp Noord:

  • EscampcarrĆ©
  • Cruyff Court Morgenstond
  • Haagse Sporttuin Moerwijk
  • Heeswijkplein
  • Baambruggestraat
  • Wapserveenstraat

Escamp Zuid:

  • Bouwlust
  • De Gaarde
  • Cruyff Court ADO Den Haag
  • Laan van Wateringse veld

Andere sportleiders die bij deze playgrounds staan zijn Mounaim, Hamza, Sylvana, Baris, Anis, Carlos, Ikenna, Ouiam en Philip!

Ben je benieuwd wanneer wij precies op de verschillende playgrounds staan? Bekijk dan de Streetsport roosters. Ook kun je de streetsportleiders volgen op Instagram!

Naar welke activiteit ga jij?

Een weekend naar de stadsspelen, een urban sportdag of een avondje voetballen bij Quick Steps of op de playgrounds. Bij welke activiteit zien we jou?

In oktober blikken we terug op de events die geweest zijn en delen we verhalen van deelnemers. Neem jij zelf deel aan een activiteit en lijkt het je leuk om je ervaring te delen? Neem dan contact met ons op en misschien verschijn jij wel in het tweede deel van Stadsdeel in de spotlight: Escamp!