01 Sep

WSDH Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen (deel 2)

Aan het begin van de zomervakantie werd stadsdeel Scheveningen in de spotlight gezet. In het eerste deel zijn verschillende evenementen aangekondigd, waaronder het Jeugd WK Zeilen en surfkampen. Nu blikken we terug op alle mooie activiteiten die er in Scheveningen zijn geweest deze zomer!

In de spotlight:

Van naschoolse surfles naar surfkamp!

Bij naschoolse sportactiviteiten maken de sportcoƶrdinatoren van WSDH de jeugd enthousiast voor verschillende sporten. Mark Kegel, sportcoƶrdinator surfen, verzorgt naschoolse surflessen bij surfscholen aan het strand van Scheveningen. Aagje (10) en Melle (11) hebben niet alleen deelgenomen aan deze surflessen, maar zijn daarna zelfs actief doorgegaan met de sport. In dit artikel delen ze hun ervaringen:

Streetsport bij playground Haringkade

In juli en augustus zijn er verschillende activiteiten geweest op de playgrounds. Naast de reguliere Streetsport activiteiten is ook de Mobstacle on Tour langs een aantal playgrounds in Den Haag geweest. Dit is een obstakel en survival parcours waar je kunt klimmen in netten, touwen en op muren. De Mobstacle on Tour was in Scheveningen bij playground Haringkade op 28 juli. Veel kinderen zijn deze middag langs de playground geweest om te klimmen en klauteren (zie de foto hieronder).

Verder heeft de playground in Scheveningen nog bezoek gehad van de media! In de tweede aflevering van 'Bij ons in Scheveningen' ging Fred Zuiderwijk langs bij playground Haringkade, waar sportleider Janou actief is voor Streetsport. Bekijk de aflevering 'Bij ons in Scheveningen' met sportleider Janou (spoel de video door naar 16:12 om het deel van Streetsport te zien).

Obstakel activiteiten bij playground Haringkade
Mobstacle on Tour bij playground Haringkade - 28 juli 2022

Sportcoƶrdinator Mark organiseert reeks surflessen met Buurtcentrum Kommunika

Surflessen en andere surfactiviteiten brengen al snel veel kosten met zich mee, waardoor het niet voor iedereen even makkelijk is om de surfsport een keer uit te proberen. Sportcoƶrdinator Mark vindt het belangrijk dat surfen toegankelijk is voor iedereen. Daarom heeft Mark deze zomer met Buurtcentrum Kommunika en The Shore samengewerkt om een lessenreeks te organiseren voor de jeugd van Scheveningen.

Merlijn (12) en Jade (14), deelnemers van de lessenreeks, hebben vĆ³Ć³r hun surfles nog even tijd vrijgemaakt om te vertellen over de surflessen. Benieuwd wat zij te vertellen hadden? Lees het artikel:

Jumpteam Scheveningen met een belangrijke rol bij Jeugd WK Zeilen

'De deelnemers integreerde heel goed in het verenigingsleven. Ze trokken samen op, zowel in het water als op het land.' - Thierry Schmitter, voorzitter Jumpteam Scheveningen

Jumpteam Scheveningen is een watersportvereniging aan het strand met een mooi clubhuis als ontmoetingsplek. Het is dan ook geen verrassing dat de organisatie van het Jeugd WK Zeilen de watersportvereniging zag als ideale plaats voor de organisatie van het onderdeel kitefoilen. Jumpteam zag dit als een mooie kans om samen te werken met het watersportverbond en de gemeente Den Haag. Bovendien zou dit evenement een geschikte opmars zijn naar het WK Zeilen in 2023, waar nog 2 keer zoveel deelnemers aan mee gaan doen!

De week begon met een openingsceremonie, mede-georganiseerd door Jumpteam. Dit begon zoals dit in Scheveningen zou moeten beginnen, namelijk met een verse haring voor alle deelnemers. Naast een haring kreeg ook elke deelnemer een fiets, hiermee konden ze de hele week met elkaar fietsen van het strand naar de bungalows bij Kijkduin (waar ze verbleven). De (internationale) deelnemers integreerde heel goed in het verenigingsleven. Ze trokken samen op, zowel in het water als op het land. Watersport heeft geen stadion, het zeilen gebeurt op zee dus je maakt de deelnemers ook mee als ze in en uit het water gaan.

Dit samen optrekken tussen de deelnemers is juist een van de belangrijkste doelen van dit evenement. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de organisatie - op de laatste dag van het evenement - geen medaillerace organiseert voor de beste 10 deelnemers, maar een trainings- en ervaringssessie voor alle deelnemers ter afsluiting van de week. Zo blijft de groep bij elkaar en nemen de deelnemers allemaal waardevolle ervaringen en verhalen mee.

'Zoā€™n internationaal evenement met topsporters uit alle hoeken van de wereld geeft ons enorm veel motivatie om iets moois neer te zetten. Daarnaast vonden de vrijwilligers en leden van Jumpteam het gaaf om de topsporters over de vloer te hebben. Zeker voor de jeugdleden is het goed', zegt Thierry. 'Want dit inspireert hen ook om eens deel te nemen aan wedstrijden.'

Lees meer over het Jeugd WK Zeilen 2022 en de dagelijkse hoogtepunten

Hieronder zijn nog een aantal mooie beelden te zien van het evenement, inclusief een aftermovie! Meer beelden zijn te zien bij Sailing Energy

Fotocredits: Sailing Energy

Bekijk de aftermovie! - Allianz Youth Sailing World Championships 2022 

Volgende stadsdeel in de spotlight

In september en oktober staat stadsdeel Escamp in de spotlight! Ben of ken jij een sportvereniging in Escamp die iets leuks organiseert in deze periode? Neem dan contact met ons op en wie weet verschijnt jouw initiatief wel in het volgende item van Stadsdeel in de spotlight.