28 Feb

Stadsdeel in de spotlight: Loosduinen

Iedere 2 maanden zetten wij een Haags stadsdeel in de spotlight. In februari en maart is dat Loosduinen! De komende periode nemen we jullie mee in het verenigingsleven in Loosduinen, én Streetsport voor jong en oud bij playgrounds Bokkefort en Waldeck. De voorjaarsvakantie zit namelijk vol met activiteiten én de Streetwise Cup gaat weer beginnen! Lees dus snel verder!

Voordat we vertellen over de activiteiten in Loosduinen staan wij even stil bij de tragische gebeurtenis in Houtwijk, waarbij meneer Wei is overleden. De hele wijk is geraakt en dit bleek uit de verschillende steunbetuigingen en andere acties waar de hele buurt bij betrokken was. Namens heel WSDH wensen wij veel sterkte toe aan de nabestaanden.

Deze maand in de spotlight:

Verenigingsondersteuning in Loosduinen

Bij WSDH geloven we in de kracht van sportverenigingen. Het doel bij de ondersteuning aan sportverenigingen is dat wij deze duurzaam versterken. Een aantal sportcoördinatoren zijn onlangs gestart in Loosduinen. Wij nemen jullie graag mee in waar onze verschillende sportcoördinatoren actief zijn.

Zo is onze nieuwe sportcoördinator honk- en softbal, Joost van den Bergh, gestart met het ondersteunen van Haagse Honk- en Softbalvereniging Storks. Een andere sportcoördinator die onlangs is begonnen is David Fliers. Hij ondersteunt Badmintonclub Onder Ons en hengelsportvereniging GHV.

Verder is WSDH nog actief bij Die Haghe, met zowel sportcoördinator Leroy Valies als Suzy Kortekaas. Als sportcoördinator meidenvoetbal houdt Suzy zich onder andere bezig met begeleiding van de trainers van de vele meidenteams die er zijn bij Die Haghe.

In maart nemen wij jullie een stapje verder mee in de verenigingsondersteuning in Loosduinen.

Streetsport activiteiten: voorjaarsvakantie, Streetwise Cup en meer!

De voorjaarsvakantie is begonnen en in deze week organiseren we diverse activiteiten, ook in Loosduinen:

Ook de reguliere Streetsport activiteiten lopen gewoon door!

Wanneer je de Streetsport roosters van Loosduinen bekijkt, zie je 2 playgrounds: Bokkefort & Waldeck. Op deze playground vind je sportleiders Mustapha en Kayanat. Daarnaast is sinds een aantal maanden ook scholarshipper Sellam op de vrijdagmiddag actief bij Bokkefort.

De activiteiten zijn zoals altijd voor jongens én meiden. Ben jij een meisje en heb je zin om met alleen meiden te sporten? Kom dan op dinsdag naar Bokkefort, wat daar is iedere week meidenvoetbal van half 4 tot half 5 met sportleider Kaya.

Het voorjaar betekent verder dat de Streetwise Cup weer in zicht is! Vorig jaar wisten veel kinderen Bokkefort al te vinden. En niet alleen de jongeren bij Bokkefort deden mee, ook FC Mama's (zie foto) waren in voor een fanatiek potje voetbal. De sportieve moeders sloten de dag toen af met de kinderen juichend langs de lijn.

Ook de moeders kunnen bij Bokkefort terecht voor een wekelijks beweegmoment met Olga op de maandagochtend!

We starten deze week al met de eerste Streetwise Cup toernooien in stadsdeel Centrum. In april wordt de Streetwise Cup gehouden voor playgrounds in de buurt van Escamp en Loosduinen. Het toernooi voor de kinderen van Bokkefort en Waldeck vindt plaats op 12 april bij Playground Bouwlust. Zet deze alvast maar in je agenda! Meld je aan via de sportleider van jouw playground!

Workshop pedagogisch handelen bij SV Houtwijk

Bij WSDH hebben wij het doel om het sportplezier in Den Haag te vergroten. Dit geldt voor zowel sporters als trainers, coaches en vrijwilligers. Daarom bieden wij regelmatig workshops aan voor verschillende verenigingen. De afgelopen periode hebben we dan ook leuke workshops gegeven bij onder andere SV Houtwijk in Loosduinen. Bekijk meer informatie in het bericht:

Zien we jou op de playground?

In maart blikken we terug op een aantal activiteiten en delen we verhalen van deelnemers en collega's. Neem jij zelf deel aan een activiteit en lijkt het je leuk om je ervaring te delen? Neem dan contact met ons op en misschien verschijn jij wel in het tweede deel van Stadsdeel in de spotlight: Loosduinen!