30 Mrt

Stadsdeel in de spotlight: Loosduinen (deel 2)

In februari zijn er verschillende activiteiten aangekondigd die inmiddels hebben plaatsgevonden bij de Loosduinse sportverenigingen en playgrounds. In dit artikel blikken wij terug op de ADO Den Haag clinics, delen we verhalen van deelnemers bij Bokkefort en Waldeck en hebben we aandacht voor nog meer activiteiten! Klik op een artikel waar je nieuwsgierig naar bent, of lees ze allemaal!

In de spotlight:

Training van ADO profs bij Die Haghe!

‘Vorige week zaten we nog bij de wedstrijd ADO-Heerenveen te kijken en nu staan ze bij ons op het veld!’ - deelnemer van clinic ADO Den Haag vrouwen

Ruim 50 enthousiaste meiden van Die Haghe hebben op zondag 26 maart ervaren hoe het is om te trainen onder leiding van een ADO professional. Zij hebben namelijk een clinic gekregen van trainers en spelers van ADO Den Haag Vrouwen!

Op 29 maart was de clinic bij Bokkefort!

In gesprek met Hamza - deelnemer Streetsport

"Ik zou het mooi vinden om net als Mustapha andere mensen te laten sporten"

Mustapha is sinds 2014 actief als sportleider Streetsport bij WSDH. Zijn roots liggen in stadsdeel Loosduinen bij playground Waldeck en Bokkefort, waar hij al die jaren actief is geweest. Veel jongeren kennen Mustapha daardoor al sinds ze klein zijn. Eén van die jongeren is Hamza. Wij zijn met hem in gesprek gegaan bij playground Waldeck over hoe hij in aanraking is gekomen met Streetsport en wat het voor hem betekent.

In gesprek met Samira, Hasana, Souad en Rkia – deelnemers moeder sport bij Bokkefort

‘Zonder muziek gebeurt er niks!’

Sportcoördinator Olga organiseert iedere week sportactiviteiten bij Wijkcentrum Bokkefort, speciaal voor vrouwen uit de buurt. Op maandag en dinsdag komen er wekelijks zo’n 40 vrouwen naar het wijkcentrum om te sporten. In de middag ontmoeten de vrouwen elkaar opnieuw in hetzelfde gebouw, maar dan voor een gezellig praatje. Ook wij schoven een keer aan om in gesprek te gaan met deelnemers Samira, Rkia, Souad en Hasana over deze sportactiviteit bij Bokkefort. In dit bericht lees je meer over hoe deze vrouwen de activiteiten ervaren.

Streetsport Kick-off Loosduinen

Volgende maand staat in het teken van de Streetsport Kickoffs! Met deze speciale evenementen trappen wij de start van het Streetsport seizoen af. Dit gebeurt in de eerste week van april in 4 verschillende stadsdelen, waaronder Loosduinen! Op 7 april gaan we er bij Krajicek Playground Bokkefort een groot feest van maken! Iedereen is welkom!

GHV / Groene Hart verkent nieuwe maatschappelijk beweegactiviteiten

GHV / Groene Hart heeft een gezellig en toegankelijk clubhuis aan het water. Het omliggende park biedt uitstekend de mogelijkheid voor een wandeltocht of andere activiteiten in de natuur. De hengelsportvereniging ziet hier kansen voor het organiseren van maatschappelijke activiteiten. In deze blog lees je meer over de plannen van GHV / Groene Hart en de ondersteuning vanuit WSDH.