18 Jul

Stadsdeel in de spotlight: Scheveningen

Iedere twee maanden zetten wij een nieuw Haags stadsdeel in de spotlight. In juli en augustus is dat stadsdeel Scheveningen! Deze zomer kun je naar de playgrounds voor Streetsport, maar ook obstacle training of andere events. Verder is er een unieke kans om kennis te maken met watersport en nog meer!

Deze zomer in de spotlight:

  • Streetsport zomeractiviteiten ☀️
  • Optimist on Tour - maak kennis met watersport!🌊
  • Surfen als naschoolse sportactiviteit🏄‍♀️
  • Mobstacle on Tour - gratis obstacle training!💪

Streetsport zomeractiviteiten

In de zomerperiode hebben wij speciale zomerroosters met Streetsport. Dit geldt voor alle playgrounds in Den Haag. In Scheveningen kun je bijna iedere doordeweekse dag bij playgrounds Haringkade en de Haagse Sporttuin Duindorp terecht voor Streetsport! Onze buurtsportcoaches die daar staan, zijn Danny, Ismaél, Ismail en Eargenell. Als je niets wil missen, volg ze dan op Instagram!

Bekijk zeker even de Instagram pagina van Eargenell, beter bekend als 'Earge', want hij heeft in zijn korte tijd bij Haringkade al een aantal gave foto's!

Wil je weten waar de playgrounds in Scheveningen (of ergens anders) zijn? Check onderaan de Streetsport pagina onze kaart met alle playgrounds bij jou in de buurt.

Optimist on Tour - maak kennis met watersport!

Tijdens het Allianz WK Zeilen meert Optimist on Tour wel 10 dagen lang aan op het strand van Scheveningen.

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 10 t/m 20 augustus vast in hun agenda zetten. Wel tien dagen lang komt Optimist on Tour tijdens het Allianz WK zeilen naar Den Haag! Elke dag kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Daarnaast leren de deelnemers meteen van alles over water.

Surfen als naschoolse sportactiviteit

Surfen is dé ultieme zomersport aan het strand. Wist je dat er scholen zijn die meedoen aan naschoolse surflessen? WSDH biedt deze surflessen aan bij surfscholen in Scheveningen. Om precies te zijn doet Mark dit: Mark Kegel is onze sportcoördinator surfen!

Vóór de zomer zijn er al veel naschoolse sportlessen gegeven bij surfscholen door Mark. Verschillende scholen in de buurt van Scheveningen kwamen naar het strand om bij een van de surfscholen met de klas een les surfen te volgen. Op dit moment zijn de naschoolse sportlessen afgelopen, maar er zijn van de zomer hele gave surfkampen waar je aan mee kan doen. Heb je interesse in het deelnemen aan zo'n kamp? Neem dan contact op met Mark Kegel of een van de surfscholen!

Vorig jaar waren deelnemers Aagje en Melle zó enthousiast na de naschoolse surflessen dat zij ook op surfkamp zijn geweest bij Kookaburra Beach. Lees het verhaal hieronder:

Mobstacle on Tour - gratis obstacle training!

Naast de Optimist on Tour is ook Mobstacle on Tour! Wat dit precies is lees je in onderstaande blog. Op dinsdag 25 juli is de Mobstacle bij Playground Haringkade in Scheveningen!