27 Okt

Stadsdeel in de Spotlight: Segbroek (deel 2)

In september verscheen het eerste deel van Segbroek in de Spotlight. Nu blikken wij terug op de afgelopen periode in stadsdeel Segbroek. We hebben het over de Stadsspelen, FC STRAAT en nemen een kijkje op de club van sportcoördinator Tymen!

In de spotlight:

Op de club van Tymen, sportcoördinator korfbal

"Korfbalverenigingen zijn van nature heel sterk, omdat het een familiesport is. Mijn ouders hebben elkaar daar ontmoet", zegt Tymen met een grote glimlach.

Deze keer maken we kennis met de sportwereld van Tymen Mos. Hij is sportcoördinator korfbal bij de sportverenigingen AchillesDunasdie Haghe, GKV, EibernestALO en Lynx.  Tymen is onder meer werkzaam in het stadsdeel Segbroek. Een mooi moment om met hem in gesprek te gaan. Lees op de club van Tymen Mos!

Meidenteam van Krajicek Playground Hondius neemt deel aan FC STRAAT competitie in Katwijk

FC Straat is een online voetbalclub, opgericht door Touzani, met als missie om alle voetballers die lid zijn van de club beter te maken. Hij geeft hierbij niet alleen aandacht aan training, maar ook aan voeding en ontspanning. Met de FC Straat League maken jongens en meiden kennis met straatvoetbal en strijden teams in verschillende categorieën om winnaar te worden van de FC Straat competitie. De playoffs werden gehouden op zondag 22 oktober in Katwijk.

Verschillende teams van zowel meiden als jongens uit Den Haag hebben mee gedaan aan het FC STRAAT play-off voetbaltoernooi in Katwijk. Buurtsportcoaches Ozcan, Malika, Younes Ismael & Ismail zijn met 30 kinderen van Haagse playgrounds naar Katwijk gegaan om deel te nemen aan het FC STRAAT toernooi. De kinderen vonden het leuk om de gezichten te zien van Touzani, Koen Zitoen en Randall. Wij zijn trots op alle kinderen die hebben deelgenomen!

In het bijzonder geven wij 1 team graag een shout-out. Want het meidenteam van Krajicek Playground Hondius is eerste gewonnen in de leeftijdscategorie 13 tot 15 jaar! Gefeliciteerd meiden!

Haagse Directe en HAAG Atletiek bij de Stadsspelen

Op 23 en 24 september vonden de Stadsspelen Den Haag plaats in en rond Sportcampus Zuiderpark. Een evenement dat jaarlijks terugkeert en waar iedere Hagenaar 2 dagen lang kennis kan maken met het grote sportaanbod van de stad. Dit jaar trok het beweegfestival zo'n 12 duizend bezoekers; jong en oud.

Overal in en rondom de Sportcampus Zuiderpark waren sportverenigingen en andere sportaanbieders aanwezig. Zij mochten de deelnemers laten 'proeven' van hun sport. Ook Segbroek was vertegenwoordigd tijdens de Stadsspelen met atletiekvereniging HAAG Atletiek en boksvereniging Haagse Directe!

Lees onze terugblik op dit grote sport- en beweegevenement via onderstaande blog: