13 Nov

WSDH Stadsdeel in de spotlight: Centrum

Iedere 2 maanden zetten wij een Haags stadsdeel in de spotlight. Het laatste stadsdeel dat we dit jaar in het zonnetje zetten in stadsdeel Centrum! In deze editie gaat extra aandacht naar Girls & Streetsport. In dit artikel lees je over de upgrade van playgrounds, komen vrouwelijke buurtsportcoaches aan het woord over sporten voor en door vrouwen en lees je welke evenementen de komende periode op het programma staan in stadsdeel Centrum!

In de spotlight:

'Upgrade' playgrounds Vermeerpark en Wijkpark Transvaal

Kom naar playground Wijkpark Transvaal en vanaf nu zie je een grote container met allemaal fitness materialen! Kom naar Vermeerpark, check de mooie dansvloer en laat de speaker muziek van jouw telefoon afspelen door aan het wiel te draaien.  

Op vrijdag 28 oktober was de opening van de Urban Dance Ground bij playground Vermeerpark en direct daarna de opening van de Gymboxx en Calisthenics bij Wijkpark Transvaal.

Meidensport en vrouwelijke rolmodellen in de wijk

"De meiden laten zien dat ze meer kunnen dan sommige jongens denken." - sportleider Malika

De deelname van meiden aan sportactiviteiten in de buurt is aanzienlijk lager dan die van jongens. Er wordt op de playgrounds daarom extra ingezet op sportaanbod voor en door meiden. Om kansengelijkheid te vergroten, zijn lokale rolmodellen essentieel. Onze vrouwelijke buurtsportcoaches en sportleiders van Streetsport organiseren een specifiek aanbod voor meiden.

In onderstaand bericht lees je meer over sport voor en door vrouwen op de playgrounds in Den Haag. Ook heeft de Krajicek Foundation een speciale video gemaakt die een kijkje in het leven geeft van sportleider Kayanat.

Heropening Cruyff Court Schilderswijk

Op 16 november wordt Cruyff Court Schilderswijk feestelijk heropend. De opening begint om 13:00 uur met diverse sportactiviteiten en duurt tot 16:00 uur. Om 15:00 start Bettah Boxing Gym (BBG) met een boksclinic! Doe mee met de activiteiten of kom voor een kopje koffie/thee en een lekkere versnapering.

Naast de heropening van deze Cruyff Court, en opening van de Gymboxx en UDG bij Vermeerpark en Wijkpark Transvaal, is er ook nog een andere playground in stadsdeel Centrum waar aan gewerkt wordt, namelijk playground Oranjeplein! De werkzaamheden bij deze playground starten op 23 november en zijn in week 50 afgerond. In deze periode zal er dus ook geen Streetsport zijn bij Oranjeplein. Wij houden jullie op de hoogte over wanneer het klaar is en wij daar weer staan!

Boks events en wedstrijden - Bettah Boxing Gym

Bettah Boxing Gym is een kleine boks club in het hart van de Schilderswijk. Op 16 november zal BBG bij de heropening zijn van Cruyff Court Schilderswijk, hier zullen zij een boks clinic geven! Vind je dit leuk? Kom dan een maand later naar BBG voor een evenement! Op 17 december is er een jeugdactiviteit en op 18 december zijn er officiële bokswedstrijden met deelnemers uit heel het land!

Kerstvakantie Streetsport toernooien

Het duurt nog even, maar ook dit jaar zijn er weer vette toernooien in de kerstvakantie! Meer informatie over deze evenementen volgt nog, blijf op de hoogte via onze sociale mediakanalen en nieuwsbrief!

Foto: Sebastiaan Nederhoed

Welke playground ga jij bezoeken?

Het is mooi om te zien dat er op zoveel playgrounds in het Centrum van Den Haag verbeteringen worden aangebracht. Van een Gymboxx of Urban Dance Ground tot een heel vernieuwde playground: laten we er samen veel gebruik van maken! Bekijk regelmatig de Streetsport roosters zodat je weet wanneer je ons treft op de playground en bereid je alvast voor op de toernooien in de kerstvakantie!

In december blikken we terug op de events die geweest zijn en delen we verhalen van deelnemers. Neem jij zelf deel aan een activiteit en lijkt het je leuk om je ervaring te delen? Neem dan contact met ons op en misschien verschijn jij wel in het tweede deel van Stadsdeel in de spotlight: Centrum!