25 Apr

Stadsdeel in de spotlight 2024: Laak (2)

In de tweede editie van Stadsdeel in de spotlight Laak nemen wij een kijkje bij de Kick-off bij Krajicek Playground Laakveld, trappen we een balletje mee tijdens het ADO Festival bij Playground Lipa, spelen wij de derde competitieronde van de Jr. NBA 3X3 League en introduceren wij een nieuwe vereniging waar wij ondersteuning bieden.

In de spotlight:

Streetsport Kick-off bij Laakveld

In de eerste week van april trapte Streetsport het seizoen af met vijf Kick-off's op verschillende playgrounds in Den Haag. Een daarvan was bij Krajicek Playground Laakveld. Badminschool Learn to Fly kwam langs om samen met de kids een potje badminton te spelen bij het ijzeren Let's Play Net. Ook stond er een grote stormbaan waarover de kinderen konden klimmen en klauteren. Op het pannaveldje werden de mooiste panna's gemaakt en tijdens het voetbaltoernooi werden er prachtige ballen in de kruising geschoten. Nieuw dit jaar waren de wedstrijdjes pickleball.

ADO Festival bij Playground Lipa

De ADO Festivals (voorheen ADO Clinics) zijn weer begonnen. WSDH organiseert in samenwerking met ADO Den Haag verschillende festivals, waarvan de eerste van het seizoen plaatsvond bij Playground Lipa. Naast voetbalactiviteiten konden de jongeren zich vermaken op de springkussens. Het hoogtepunt van het festival was het bezoek van twee ADO Den Haag spelers: Kilian Nikiema en Lasse Vigen Christensen. De twee voetballers lieten de vetste tricks zien en voetbalden mee met de jonge Streetsporters. Ook konden de jongeren rekenen op coaching en handige tips om hun niveau naar een nog hoger level te tillen. Tijdens het ADO Festival waren er ook leuke prijzen te winnen, zoals een gesigneerde voetbal en tickets voor een thuiswedstrijd.

Jr. NBA League bij Sporthal 't Zandje

Op donderdag 25 januari ging de Jr. NBA League van start voor Haagse basketbaltalenten uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De middag stond in het teken van de Draft en een 3X3 basketball clinic. Inmiddels is de Jr. NBA League op volle toeren. Op 18 april speelden de teams de derde competitieronde. Op 23 mei vindt de vierde ronde plaats. De beste teams spelen op vrijdag 7 juni de grote finale.

Verenigingsondersteuning in Laak

WSDH geeft bij verschillende verenigingen in Laak verenigingsondersteuning. De vorige keer namen wij een kijkje bij HVV Laakkwartier, de club van Jeanny. Sportcoƶrdinatoren Matthew, Julie en Jacqueline zijn vaak bij HBV The Jumpers te vinden. Onze skater Jan-Willem verzorgt de ondersteuning bij Haagse Skate Unie. In het nieuwe jaar is er een bijzondere vereniging bijgekomen: HSRV Pelargos. Dit is een studenten roeivereniging waar sportcoƶrdinator Mark ondersteuning biedt. Pelargos is hiermee de eerste studentenvereniging die ondersteuning krijgt van WSDH. De vereniging bestaat sinds 2001 als zustervereniging en deed vanaf het seizoen 2001-2002 mee aan nationale competitieve roeiwedstrijden. In het jaar 2002 is de Haagse roeivereniging officieel opgericht onder de toepasselijke naam Pelargos, het Griekse woord voor Ooievaar.

Nieuwe editie van Stadsdeel in de Spotlight

Volgende maand staat er weer een nieuw stadsdeel in de spotlight. Houd onze website in de gaten voor de laatste blogs en updates!