16 Feb

Stadsdeel in de Spotlight: Haagse Hout (deel 2)

Eerder verscheen het eerste deel van stadsdeel Haagse Hout in de Spotlight. In dit tweede deel nemen we een kijkje op de club van Edwin ('Edje') en gaan we naar Wijkcentrum Bezuidenhout-West voor een basketbal activiteit, waar tickets te winnen zijn voor de basketbalwedstrijd Nederland-Griekenland!

Deze editie in de Spotlight:

Basketbal in Haagse Hout

Haagse Hout heeft ongetwijfeld het allermooiste basketbalveld in Den Haag. 'Spoorcourt' heeft haar naam te danken aan de locatie direct naast het spoor van Den Haag Centraal. Streetsport - en dan vooral basketbal - is razend populair hier.

Op woensdag 14 februari was er een 3x3 basketbal clinic & toernooi, niet bij Spoorcourt maar binnen bij Wijkcentrum Bezuidenhout-West. Niet je gemiddelde Streetsport activiteit, want hier waren tickets te winnen voor de interlandwedstrijd Nederland Griekenland in de Sportcampus Zuiderpark!

Samen met Haagse basketbalvereniging The Jumpers en de Nederlandse Basketbalbond werd dit mogelijk gemaakt. Buurtsportcoach Julie neemt je mee in deze video. Samen met Gairiel van The Jumpers én buurtsportcoach Quincy maken ze er een leuke middag van voor de kinderen van Haagse Hout.


Op de club van Edwin aka 'Edje', sportcoördinator rugby

"De jeugd op HRC is zo leuk, dat gun ik elk kind", vertelt Edwin stralend.

Deze keer bezoeken we De Haagsche Rugby Club (HRC). Dit is de grootste rugbyvereniging van Nederland waar het eerste team en de jeugd meedraaien in de top van het Nederlandse rugby. Het woord is aan Edwin, hij ondersteunt de vereniging al ruim 10 jaar vanuit WSDH!

Streetsport in de voorjaarsvakantie & de nieuwe scholarshipper bij Spaarwaterstraat

Het is voorjaarsvakantie en wij houden vanuit Streetsport een speciale winactie! Check onze laatste Instagram post over deze winactie en doe mee!

Verder is er in de voorjaarsvakantie heel veel Streetsport, ook bij Haagse Hout. En nog een leuk nieuwtje: ná de vakantie start een nieuwe scholarshipper bij Spaarwaterstraat: Reval!

Reval (op bovenstaande fotoin het midden in rood vest) is een mooi voorbeeld van iemand die vanuit het stagemodel van ROC Mondriaan in aanmerking is gekomen als scholarshipper. Na de vakantie kun je hem dus tegenkomen bij de Streetsport activiteiten op Spaarwaterstraat.

Het Krajicek scholarship programma draait op volle toeren in Haagse Hout. In december viel Spaarwaterstraat al in de prijzen door scholarshipper Hamza (en natuurlijk zijn begeleider Julie)

Op maandag 18 december was de 50e editie van het Haags Sportgala. Hamza El Boudounti was genomineerd als scholarshipper. Met zijn derde plaats won hij een mooie prijs voor Krajicek Playground Spaarwaterstraat!

Volgende Stadsdeel in de Spotlight

In maart zetten wij weer een nieuw Haags stadsdeel in het zonnetje. Blijf ons volgen om altijd op de hoogte te zijn van sportactiviteiten bij jou in de wijk!