19 Dec

Stadsdeel in de Spotlight: Haagse Hout

Iedere twee maanden zetten wij een nieuw Haags stadsdeel in de spotlight. Deze winterperiode is dat stadsdeel Haagse Hout! In dit item hebben wij het over de Richard Krajicek Prijs in combinatie met Streetsport én buurtsportcoach Julie vertelt in een video over haar werk en haar kans als oud-scholarshipper!

In de spotlight:

Scholarshipper Hamza wint prijs voor Krajicek Playground Spaarwaterstraat

Super trots op Hamza die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden. Wat heeft hij het super gedaan en veel progressie gemaakt! - Buurtsportcoach Julie Klaasse

Op maandag 18 december was de 50e editie van het Haags Sportgala. Genomineerd waren scholarshippers Hamza El Boudounti, Bose Flohlich en WSDH sportleider Leroy Gompel. De eerste plaats ging naar Leroy, maar vanwege zijn plek in de top 3 heeft ook Hamza een mooi geldbedrag gewonnen voor Krajicek Playground Spaarwaterstraat!

In onderstaande blog lees je alles over de Richard Krajicek Prijs en de uitreiking tijdens het Haags Sportgala 2023:

Buurtsportcoach Julie over haar werk en haar kans als oud-scholarshipper

Als je wel eens bij onze activiteiten of evenementen bent geweest, ken je onze topper Julie vast wel!

In dit verhaal van de Krajicek Foundation is Julie aan het woord over de impact van de Krajicek Foundation en het scholarship programma. En natuurlijk haar werk bij WSDH, waarin ze nu ook zelf scholarshippers begeleidt. En aan het bericht hierboven kunnen wij zien dat dat begeleiden ook wel goed gaat!

Kerstvakantie & Streetsport activiteiten

Streetsport in Haagse Hout is er bij playgrounds Spaarwaterstraat en Jan van Riebeek. Naast Jan van Riebeek zit dan nog basketbalveld Spoorcourt. Dit is een prachtig basketbalveld met Haagse street art op de baan. Een aanrader voor alle basketballiefhebbers!

Ook in de kerstvakantie gaat Streetsport gewoon door. Sterker nog, er zijn tientallen extra activiteiten door heel de stad bijgekomen! Bekijk het bericht over de kerstvakantie activiteiten hieronder en doe mee!

Tip: Schaatsen bij Spaarwaterstraat!

Tot en met 5 januari 2024 is Spaarwaterstraat omgetoverd tot schaatsbaan. Maak er gebruik van in de vakantie!

Verenigingsondersteuning in stadsdeel Haagse Hout

In 2023 hebben wij verschillende sportverenigingen ondersteund, waaronder hockeyvereniging HDM, rugbyvereniging HRC, badmintonvereniging Drop Shot en voetbalvereniging VUC. In het volgende artikel zoomen wij in op één van onze sportcoördinatoren die actief is in Haagse Hout. Stay tuned!