19 Sep

Stadsdeel in de Spotlight: Segbroek

In september en oktober staat stadsdeel Segbroek in de spotlight. Hier lees je wat er de komende periode te doen is én natuurlijk waar je onze enthousiaste buurtsportcoaches treft. Om te beginnen zijn wij erg benieuwd of je de volgende vraag kunt beantwoorden:

Weet jij het antwoord?

In de spotlight:

  • Trainersbegeleiders bij korfbalverenigingen in Segbroek📍
  • Streetsport bij playground Hondius & Newtonplein ⚽
  • Streetsport op Instagram📲
  • Stadsspelen komen eraan! 🔰

Trainersbegeleiders bij korfbalverenigingen in Segbroek

De sportverenigingen die wij ondersteunen zijn Dunas & HKV Achilles (korfbal), SC Remo (voetbal), VV Kalinko (volleybal) en WHC Den Haag (handbal). Bij SC Remo staan onze toppers Jorge & Jeanny. Nathan ondersteunt VV Kalinko en bij WHC Den Haag is Edwin actief als sportcoördinator!

Sportcoördinator Tymen is actief bij de korfbalverenigingen. Hij ondersteunt beide verenigingen in het opleiden van het sportkader, oftewel de trainers die zich in hun vrije tijd inzetten voor hun club. Afgelopen week is bij HKV Achilles de aftrap geweest op het gebied van trainersbegeleiding. Er zijn nu 3 trainersbegeleiders die - zoals de naam aangeeft - trainers begeleiden bij het geven van trainingen. Dit doen ze door eens per 4 weken langs te gaan. Ook bij Dunas werken ze met vrijwilligers als trainersbegeleiders. Ze hebben hier 5 jonge trainersbegeleiders die zich inzetten voor de kwaliteit van de trainingen.

Wekelijks training geven kan een intensieve vrijwilligerstaak zijn. Het begeleiden van trainers is met eens in de paar weken een stuk beter behapbaar voor mensen met een drukke (avond)agenda. Het doel van Tymen is eerst ondersteunend, maar uiteindelijk wil hij dat alle Haagse korfbalclubs zelf bezig zijn met trainersbegeleiding. Zodat als de ondersteuning eindigt, de activiteiten door blijven gaan!

In het volgende item van Segbroek in de Spotlight gaan wij verder in op de ondersteuning van één van onze sportcoördinatoren. Houd onze socials in de gaten voor meer!

Streetsport in Segbroek

Segbroek heeft een rijke geschiedenis als het gaat om Streetsport. Al tientallen jaren wordt er bij Hondius gespeeld op het pleintje, dat vorig jaar nog is gerenoveerd. De playground heeft nu een urban basketbalveld, voetbalveldje, klimtoestel en nog plek voor tennis en andere sporten. Ook bij Newtonplein is Streetsport al jarenlang razend populair. Maar even terug naar de poll van hierboven, want welke playground kreeg vorig jaar nou ook alweer bezoek van de koning?

Het antwoord is: Krajicek Playground Hondius! Deze locatie was de ideale plek voor een jubileum omdat het de allereerste Krajicek Playground ooit was! Wij weten deze dag nog goed, want de hele playground stond vol met kinderen die in beweging gebracht werden door onze buurtsportcoaches. Ondertussen deed Koning Willem-Alexander een rondje langs de verschillende activiteiten.

Terug naar vandaag de dag, want nog steeds is er wekelijks sportaanbod bij zowel Hondius als Newtonplein!

  • Krajicek Playground Hondius: van maandag t/m vrijdag door onder andere buurtsportcoaches Ruslan, Eargenell, Riki en Samar.
  • Netwonplein: maandag t/m woensdag. Alle dagen door buurtsportcoach Ruslan!

Streetsport op Instagram!

Omdat Ruslan zo actief is in Segbroek, nemen wij jullie graag mee in zijn Instagram account. Hier kondigt hij activiteiten aan en deelt hij leuke foto's en video's. Volg jij hem al?

Maak kennis met Ruslan

Ruslan organiseert evenementen, sportaanbod en naschoolse activiteiten bij Newtonplein en Hondius. In onderstaande Instagram post stelt hij zichzelf voor:

Heropening Newtonplein

Bij de heropening van Newtonplein waren veel sporten te doen. Buurtsportcoach Mounaim heeft een gave video gemaakt van deze middag die je terug kunt vinden op Ruslan zijn pagina:

Sportproeverij Hondius

In mei dit jaar was een sportproeverij voor kinderen. Ook hiervan heeft Ruslan een leuke video:

Volg Streetsport op Instagram!

Als je op de hoogte wil blijven van het Streetsport aanbod in Segbroek, volg dan Ruslan of onze andere buurtsportcoaches die hier actief zijn!

Verder kun je voor al het Streetsport nieuws terecht bij @wsdh.streetsport070 op Instagram.

De Stadsspelen komen eraan: het gratis beweegfestival voor alle Hagenaars!

Nog even en dan zijn de jaarlijkse Stadsspelen Den Haag er weer! Op zaterdag 23 en zondag 24 september is het feest in en rond de Sportcampus Zuiderpark, want iedere Hagenaar kan dan het hele weekend kennismaken met het grote sportaanbod van de stad. Er zijn allerlei beweeg- en sportactiviteiten voor oud en jong. Verder zijn er optredens, lekkere hapjes en natuurlijk muziek!

Reis gratis met de bus naar de stadsspelen!

In het weekend van de stadsspelen rijden er gratis pendel- en stadsbussen naar en van het evenement. Je kunt zo opstappen en het beweegfestival bezoeken. Je hoeft nooit meer dan 15 minuten te wachten op de bus! Bekijk de bustijden.