27 Jan

Stadsdeel in de spotlight: Centrum (deel 2)

De afgelopen maanden werd stadsdeel Centrum in de spotlight gezet. In het eerste deel zijn verschillende evenementen aangekondigd en werd er extra aandacht besteed aan Girls & Streetsport. Ook in deze terugblik hebben we weer mooie hoogtepunten op dit thema! Daarnaast stond december in het teken van de Streetsport WK en kerst activiteiten. In de kerstvakantie was er bijvoorbeeld een voetbaltoernooi bij Cruyff Court Schilderswijk en een minivoetbaltoernooi bij Sporthal de Houtzagerij. Zo hebben we het jaar sportief afgesloten, en zijn we het nieuwe jaar direct goed begonnen!

In de spotlight:

Mayar wint prijs voor playground Vermeerpark bij Haags Sportgala

Op maandag 19 december vond het Haags Sportgala plaats. Sportprijzen werden uitgereikt binnen verschillende categorieĆ«n zoals sportman, -vrouw, -ploeg en zelfs scheidsrechter van het jaar. Net als vorig jaar werd ook de Richard Krajicek Prijs uitgereikt. Genomineerd waren sportleiders van WSDH (tevens scholarshippers bij de Krajicek Foundation): Mayar Messaoud, Carlos Filichana en Amal Balhadj. De bokaal ging naar Mayar dankzij haar vernieuwende sportevenement bij Vermeerpark. Mayar heeft hiermee een geldbedrag gewonnen voor 'haar' playground Vermeerpark!

Benieuwd waarvoor Mayar dit geld gaat inzetten? Lees het in het hele bericht:

Streetsport in het Centrum van Den Haag

In het vorige bericht van Stadsdeel in de spotlight heb je mogelijk al gelezen over de nieuwe faciliteiten bij playground Wijkpark Transvaal en Vermeerpark. Naast deze playgrounds zijn er nog 6 andere locaties waar onze buurtsportcoaches iedere week leuke sportactiviteiten organiseren!

Ben je benieuwd op welke playgrounds je gezellig mee kan doen met Streetsport? Bekijk de kaart en de tijden op de Streetsport pagina. Bij de meeste playgrounds tref je 2 a 3 keer per week een buurtsportcoach, bij Wijkpark Transvaal is dat zelfs 5 dagen per week: maandag t/m vrijdag!

Kortom, geen excuus meer om binnen te blijven! Buurtsportcoaches Malika, Samar, Tarik, IsmaƩl, RƩmy, Talha en Esmeralda en de scholarshippers maken er iedere dag een feestje van dus trek je schoenen aan en kom eens langs!

FUNdamentals - vechtsport cursus bij Boksschool Houwaart

Wat is plezier eigenlijk en hoe zorg ik dat mijn leerlingen plezier beleven? Dit leerden onze buurtsportcoaches onder andere in de FUNdamentals cursus van het Nederlands Insituut voor Vechtsport en Maatschappij. Op 20 november hebben onze buurtsportcoaches die zich bezighouden met vechtsporten deze cursus gevolgd bij Boksschool Houwaart in stadsdeel Centrum.

Bekijk het hele bericht:

Maud van der Toorn en sportcoƶrdinator Robin geven jeugdtraining bij de Haagse Directe

In het eerste deel van Stadsdeel Centrum in de Spotlight hebben we het gehad over meidensport en vrouwelijke rolmodellen in de wijk. En over vrouwelijke rolmodellen gesproken: in november is Maud van der Toorn, lid van Haagse Directe, wereldkampioen boksen geworden!

Maud heeft samen met sportcoƶrdinator Robin Pot geholpen bij een jeugdtraining op 10 december. Voor de jeugdboksers natuurlijk een unieke ervaring om training te krijgen van een wereldkampioen!

Volgende stadsdeel in de spotlight

In de afgelopen maanden stond stadsdeel Centrum in de spotlight! De komende maanden zetten wij stadsdeel Loosduinen in de spotlight! Ben of ken jij een sportvereniging of sportaanbieder in stadsdeel Loosduinen die iets leuks organiseert in deze periode of een ander mooi initiatief heeft? Neem dan contact met ons op en wie weet verschijnt jouw vereniging wel in het volgende item van Stadsdeel in de spotlight!