Overzicht Playgrounds

Cruyff Court Schilderswijk

Over Cruyff Court Schilderswijk

Eind 2008 werd het 3e Cruyff Court in Den Haag geopend: het Cruyff Court Schilderswijk Veld. Dit Cruyff Court stond centraal in het plan om de ruimte tussen Culturalis, de Gerard Doustraat, de Teniersstraat en de Van Mierisstraat opnieuw in te richten. De nieuwe inrichting zorgt dat kinderen meer ruimte hebben om buiten te spelen en te sporten. De hele openbare ruimte rond het veld, op het dak van een parkeergarage, is verbeterd. Zo kwam er na de herinrichting een fietspad langs de Teniersstraat, zijn er parkeerhavens aangelegd en bomen geplant. Ook is speeluitleenorganisatie het Haagse Hopje verplaatst en uitgebreid met speelruimte en toiletten.Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd op het Cruyff Court Schilderswijk Veld door Streetsport.

Toegangshekken

Het veld is elke dag open. Door de week kan de ruimte gebruikt worden door de omliggende scholen. Het Cruyff Court Schilderswijk Veld heeft een lichtinstallatie, die om 22.00 uur automatisch uitgaat. Na sluitingstijd gaan de toegangshekken naar het veld op slot.

Bijdragen

Het Cruyff Court Schilderswijk Veld is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden, Fonds 1818, de Europese Unie en de gemeente Den Haag.

Toegankelijkheid

Alle Cruyff Courts zijn goed toegankelijk voor mindervalide mensen. Sommige velden zijn minder geschikt voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel. Dit komt omdat er zand ingestrooid kunstgras ligt.

 

Streetsportleiders op deze locatie


Adresgegevens

  • Tenierstraat
     Den Haag